Robin Logo
Informativni spletni portal za Goriško / Severno Primorsko

360 otrok bo jutri nastopilo na Regijskem tekmovanju otroških in mladinskih pevskih zborov v Novi Gorici

Jutri se bo v Novi Gorici odvilo še zadnje od šestih regijskih tekmovanj otroških in mladinskih zborov pod okriljem Javnega sklada za kulturne dejavnosti. Od 11. maja do jutrišnjega sklepnega dejanja bo po štirih letih po celotni državi ponovno nastopilo več kot 70 otroških in mladinskih zborov. V tekmovalni ali revialni kategoriji sodelujejo otroški, mladinski, fantovski, dekliški in mešani mladinski zbori s pevci, starimi od šest do osemnajst let. Zbore spremljajo tričlanske žirije 16 izkušenih slovenskih zborovodij na 12 koncertih v šestih regijah.

"V Novi Gorici imamo Regijsko tekmovanje za Primorsko, tako da imamo zbore od morja, seveda, do hribov, do gora. To je že tradicionalno tekmovanje, ki se zvrsti vsake dve leti v maju, razen, seveda, s tistimi pavzami, ki so bile vsem znane pred dvema letoma."

tako vodja novogoriške območne izpostave JSKD Sabina Volk Simčič, ki glede letošnje žirije pove: "Letos imamo tri vrhunske poznavalke zborovske glasbe. to so Mateja Černic, ki je tudi predsednica žirije, Petra Grassi in Andreja Martinjak."

V Novi Gorici se bo na Regijskem tekmovanju Primorske predstavilo 7 zborov. "Naj povem, da je tekmovalni koncert ob 12. uri v Veliki dvorani Kulturnega doma Nova Gorica. Lepo vabljeni. Tudi vstop je prost, tako da si tekmovalni koncert lahko ogledate in seveda poslušate. Potem po koncertu sledi krajša pavza in ob 15. uri imamo krajši nastop Glasbene šole Nova Gorica in razglasitev rezultatov."

Skupno 360 otrok bo torej prisotne v novogoriškem kulturnem domu danes popoldne popeljalo skozi deželo otroškega in mladinskega zborovskega petja.

(foto: Javni sklad za kulturne dejavnosti RS)

Deli z drugimi:
Najbolj brano
Aktualno

Zakaj so alkopopsi lahko težava? Ta ponedeljek, takoj po 11.!

Preberi več

ROBINOVIH 30: TATJANA MIHELJ - VIP koncert na Radiu Robin

Preberi več

Zate dragi moški – četrtek na Robinu

Preberi več
Ne zamudi
Oglasi
volume-highmagnifiercrossmenuchevron-down