Robin Logo
Informativni spletni portal za Goriško / Severno Primorsko

Zaradi drog letos že umrla ena oseba mlajša od 20 let

Na območju Policijske uprave Nova Gorica je bilo v zadnjem mesecu dni v različnih zadevah opravljenih več ločenih hišnih preiskav pri osumljencih kaznivih dejanj s področja prepovedanih drog.

Aktivnosti je danes predstavil vodja Sektorja kriminalistične policije PU Nova Gorica Marino Pangos:

V ponedeljek pa so v Idriji v okviru kontrole cestnega prometa so policisti v vozilu, kii so ga zaustavili, zaznali več ovojej in snovi, za katere so sumili, da gre za prepovedano drogo, kar se je v nadaljevanju tudi potrdilo, še dodaja Pangos. Osumljencu so odvzeli prostost, ravno pa zaradi preiskav zasegli njegovo vozilo. Med hišno preiskavo na območju PU Ljubljana, kjer osumljeni dejansko prebiva, pa so zasegli:

Osumljeni je v osebnem avtomobilu, s katerim se je pripeljal v Idrijo, prevažal nekaj manj kot 200 gramov hašiša, 10 gramov heroina ter snovi in tekočine, za katere na policiji preverjajo, ali so na seznamu prepovedanih drog. Zoper osumljenca je odrejen pripor.

Opozarjajo pa še na nevarno uporabo teh prepovedanih drog, posebej različnih sintetičnih drog, ki so med mlajšo populacijo najbolj razširjene. Na območju PU Nova Gorica so letos obravnavali sedem predoziranj zaradi učivanja prepovedanih drog. Vsi so, gre v vseh primerih za mlajše od 20 let, potrebovali nujno zdravniško pomoč, ena oseba je umrla, še pove Pangos.

V letu 2023 so na območju PU Nova Gorica  obravnavali skupno 78 (lani 73) kaznivih dejanj zlorabe prepovedanih drog, in sicer 67 (71) kaznivih dejanj neupravičene proizvodnje in prometa s prepovedanimi drogami ter 11 (2) kaznivih dejanj omogočanja uživanja prepovedanih drog. Letos je bilo zaznanih še 71 (66) prekrškov po Zakonu o proizvodnji in prometu s prepovedanimi drogami oziroma.  Za primerjavo, v celem letu 2022 je bilo na območju PU Nova Gorica obravnavanih 97.

Deli z drugimi:
Najbolj brano
Aktualno

Inovativna Goriška - sreda 11.00 ura

Preberi več

Na mejo prihajajo Štorje s konfina - v ponedeljek po 11. uri!

Preberi več
Ne zamudi
Oglasi
volume-highmagnifiercrossmenuchevron-down