Robin Logo
Informativni spletni portal za Goriško / Severno Primorsko

Zaključena preiskava letošnje nesreče na krožno kabinski žičnici Kanin

Kanin Zicnica21

Kriminalisti Sektorja kriminalistične policije PU Nova Gorica so zaključili zahtevno preiskavo nesreče na krožno kabinski žičnici Kanin, ki se je dogodila v začetku tega leta.

''Kot ste ugotovili, smo letošnjega 9. januarja poročali, da je bila policija obveščena o nesreči na krožno kabinski žičnici, kjer se je med postajama A in B snela jeklenica z vodil na dveh stebrih in je gondolska kabina z dvema zaposlenima obvisela v zraku,'' je povedal Dean Božnik s Policijske uprave Nova Gorica.

Na kraju so posredovali bovški gasilci, gorski reševalci in policist novogoriške gorske policijske enote. Vsi so s pomočjo vrvne tehnike oba delavca nepoškodovana rešili iz omenjene gondolske kabine.

''S preiskavo so novogoriški kriminalisti in policisti ugotovili, da je snetju jeklenice oz. transportne vrvi botroval človeški faktor v kombinaciji z naravnimi dejavniki in so zoper dve fizični osebi podali kazensko ovadbo na Okrožno državno tožilstvo v Novi Gorici zaradi utemeljenega suma storitve kaznivega dejanja Ogrožanje varnosti pri delu,'' dodaja Božnik.

O varnostnem dogodku je Policija obvestila preiskovalnega sodnika Okrožnega sodišča in Okrožno državno tožilstvo v Novi Gorici ter pristojno inšpekcijsko službo.

Deli z drugimi:
Najbolj brano
Aktualno

Kanin pred prelomnico - to sredo, takoj po 11.!

Preberi več

Ta torek, takoj po 11., gostimo Anjo Mugerli

Preberi več

ROBINOVIH 30: TATJANA MIHELJ - VIP koncert na Radiu Robin

Preberi več

Zate dragi moški – četrtek na Robinu

Preberi več
Ne zamudi
Oglasi
volume-highmagnifiercrossmenuchevron-down