Robin Logo
Informativni spletni portal za Goriško / Severno Primorsko

Zagorelo v Volčji Dragi, domačinka kurila vejevje za hišo

Danes je bila nekaj po 11. uri Policija obveščena o požaru za stanovanjsko hišo v Volčji Dragi, kjer je po prvih zbranih podatkih občanki pri kurjenju vejevja za stanovanjskim objektom ogenj ušel izpod nadzora. Kasneje so ogenj dokončno pogasili gasilci, v požaru pa je zgorel približno en hektar podrasti in grmičevja.

Policija je o požaru obvestila tudi pristojne pravosodne organe, možje v modrem pa bodo domačinki iz Volčje Drage podali ustrezen ukrep. Ob tem ponovno opozarjajo, da je Uprava Republike Slovenije za zaščito in reševanje z 20. julijem dalje razglasila zelo veliko in veliko požarno ogroženost v naravi. Zelo velika požarna ogroženost naravnega okolja je razglašena v v večjem delu Primorske, na ostalih območjih države pa je razglašena velika požarna ogroženost okolja.

Povsod po državi je tako v naravnem okolju, poleg požiganja in odmetavanja gorečih ali drugih predmetov oziroma snovi, ki lahko povzročijo požar, prepovedano tudi kuriti, požigati na območjih ob infrastrukturnih objektih, kuriti kresove, izven pozidanih površin uporabljati predmete, naprave ali izvajati aktivnosti, ki lahko povzročijo požar ter izvajati ognjemete.

Deli z drugimi:
Najbolj brano
Aktualno

Inovativna Goriška - sreda 11.00 ura

Preberi več

Na mejo prihajajo Štorje s konfina - v ponedeljek po 11. uri!

Preberi več
Ne zamudi
Oglasi
volume-highmagnifiercrossmenuchevron-down