Robin Logo
Informativni spletni portal za Goriško / Severno Primorsko

Zagorelo tik ob 2 tonah nezakonitih odpadkov. Na delu požigalec?

Zgodilo se je prav to, česar so se najbolj bali, na območju Martexa v Volčji Dragi, kjer na odvoz čaka okrog 2300 ton odpadkov, je v nedeljo zagorel avtomobil.

Požar v poznih nedeljskih urah je opazil občan, novogoriški policisti so bili o njem obveščeni nekaj po 22. uri, nakar so posredovali novogoriški poklicni gasilci in prostovoljno gasilsko društvo Renče – Vogrsko, ki so požar dokončno pogasili. Bojimo se namenskega požiga, je po dogodku povedal renško-vogrinski župan Tarik Žigon. „Zdaj sicer preiskovalni organi raziskujejo, zakaj je prišlo do požara avtomobila v samem objektu Martex. Občina je že stopila takoj naslednji dan v stik s stečajnim upraviteljem, ki je zagotovil, da bo povečal nadzor nad samim objektom, da bo tudi vzpostavil požarni alarm in tudi osebo, ki bo nadzirala prihode in odhode.“

Tam je po besedah stečajnega upravitelja od prejšnjega tedna že ena kamera na glavnem vhodu, sedaj pa naj bi jih v kratkem dodal še nekaj.

Na novogoriški policiji so potrdili, da teče predkazenski postopek zaradi suma storitve dveh kaznivih dejanj, odvzema motornega vozila in poškodovanja tuje stvari. V občini so opozarjali tudi na možnost podtaknjenih požarov, še pravi župan. „To je največji strah, dobrega pol leta nazaj, ko se je v sosednji Moši zgodil požar takovrstnega materiala in je prišlo do velike naravne katastrofe, se tega bojimo tudi pri nas. Ker nenazadnje, za tak požar, sploh v teh dneh, ko je bila burja pristona na tem območju, bi bila razsežnost večja, tudi dol proti Italiji.“

Občina in civilna zaščita so na to pripravljeni, pravi Žigon, sedaj bo v kratkem sklican varnostni sosvet, v katerem so predstavniki različnih zavodov, ki jih bodo seznanili, kako ravnati v primeru požara, v bližini je namreč tudi podružnična šola. Napoveduje tudi, da gasilka enota Nova Gorica in PGD Renče-Vogrsko, pripravljajo elaborat za gašenje, civilna zaščita pa načrt, kako ravnati, v primeru tovrstnih izpustov.

(Foto: PGD Renče - Vogrsko)

Deli z drugimi:
Najbolj brano
Ne zamudi
Oglasi
volume-highmagnifiercrossmenuchevron-down