Robin Logo
Informativni spletni portal za Goriško / Severno Primorsko

V Tolminu pod pretvezo zbiral prispevke, kolesar v Novi Gorici padel čez železniške tire

Pri večjem nakupovalnem centru v Tolminu se je včeraj mlajši moški pretvarjal, da je gluhonem in da zbira prostovoljne prispevke.

Policija je bila včeraj obveščena o mlajšem moškem v enem od nakupovalnih centrov v Tolminu, ki se je pretvarjal, da je gluhonem in da zbira prostovoljne prispevke. Kasneje se je neznanec v središču Tolmina
usedel v osebno vozilo, črne barve, bolgarskih registrskih številk, v katerem sta se že nahajala dva neznana moška, nakar so se odpeljali proti Peršetom. Omenjenih osebe sicer še niso izsledili.

Na policiji ob tem opozarjajo, da je zbiranje prostovoljnih prispevkov brez ustreznega dovoljenja prekršek po določilu 17. člena Zakona o varstvu javnega reda in miru. Zato občanom svetujemo, naj bodo v primerih pobiranja prostovoljnih prispevkov pozorni na to, ali imajo osebe, ki pobirajo prispevke, ustrezno dovoljenje.

Danes zjutraj pa so novogoriški policisti odhiteli na Erjavčevo ulico v Novo Gorico, kjer je na železniškem prehodu padel in se huje poškodoval starejši kolesar. Po ugotovitvah policistov, se je kolesar peljal po desnem robu Erjavčeve ulice v Novi Gorici v smeri državne meje z Italijo. Ko je pripeljal na železniški prehod je omenjeni kolesar s prednjim kolesom zapeljal v režo med železniško tračnico in plastično vozno podlago, pri tem pa izgubil ravnotežje in s kolesom padel na desni bok, kjer je predvidoma huje poškodovan obležal. Po oskrbi reševalcev, so ga odpeljali na nadaljnje zdravljenje v šempetrsko bolnišnico, prometni policisti pa bodo s pisnim obvestilom seznanili pristojno Državno tožilstvo v Novi Gorici.

Deli z drugimi:
Najbolj brano
Aktualno

Ne vem, kaj naj z otrokovo jezo in agresijo – četrtek na Robinu

Preberi več
Ne zamudi
Oglasi
volume-highmagnifiercrossmenuchevron-down