Robin Logo
Informativni spletni portal za Goriško

V Solkanu zbila pešca, kolesar nezavesten obležal pod Kekcem

V soboto zvečer okrog 23:20 se je na Vojkovi cesti v Solkanu zgodila prometna nesreča, v kateri je bil hudo poškodovan pešec. 22-letna voznica začetnica je vozila iz smeri IX. korpusa proti Novi Gorici in z levim prednjim delom avtomobila zadela moškega, ki je stal na cestišču.

Med trkom ga je odbilo na nasprotni vozni pas, kjer je obležal s poškodbami glave in se zdravi v šempetrski bolnišnici. Njegovo identiteto so kasneje ugotovili s pomočjo pozivov policije. Izkazalo se je, da je bil v nesreči udeležen 49-letni moški z Gorenjskega.

Pretekli petek nekaj minut pred 23. uro pa se je v Kromberk pri Novi Gorici huje poškodoval 21-letni kolesar, ki se je z električnim kolesom peljal po Kekčevi poti po klancu navzdol proti regionalni cesti.

Ko je pripeljal do blagega desnega ovinka, ga je zaradi nenadnega zaviranja z zavoro prednjega kolesa prevrnilo čez krmilo. Kolesar ni uporabljal čelade, po padcu pa je nezavesten obležal na vozišču. Na kraju so ga oskrbeli reševalci in ga odpeljali na zdravljenje v šempetrsko bolnišnico, nato pa v ljubljanski klinični center. Prometni policisti so tujo krivdo izključili.

Deli z drugimi:
Aktualno

Rentni odkup stanovanja kot pomoč pri nizkih pokojninah? V ponedeljek po 11. uri!

Preberi več

STARTUP STUDIO: Uspešno črpanje EU sredstev

Preberi več

Goriški tek in hoja za upanje & Festival NVO v Novi Gorici

Preberi več

Volitve predsednika RS 2022 - pravila oglaševanja

Preberi več
Napovedujemo
Pokrovitelji:
volume-highmagnifiercrossmenuchevron-down