Robin Logo
Informativni spletni portal za Goriško / Severno Primorsko

V Prvačini tarča nepridiprava: vlomil v pet stanovanjskih hiš

Na območju Prvačine je včeraj prišlo do petih vlomov v stanovanjske hiše. Do vlomov je prišlo tekom včerajšnjega dne, okoliščine pa na novogoriški policiji še preiskujejo, je pojasnil Dean Božnik, predstavnik za stike z javnostjo.

V enem primeru je sicer šlo za poskus vloma, saj je alarmna naprava pregnala storilca. Po prvih podatkih neznani storilec po izvršenem vlomu iz posameznih stanovanjskih hiš ni ničesar ukradel, v posameznih primerih pa je v notranjosti objektov našel in si prilastil gotovino in druge predmete. Zaradi vlomov je nastala posredna škoda na objektih.

Nepridipravi pa so se konec tedna v Goriških brdih in na Bovškem spravili na prevozna sredstva. V soboto, 3. septembra, okrog 19.20 je policija prejela obvestilo o vlomu v osebni avtomobil znamke Hyundai v bližini vinograda ob cesti iz naselja Vipolže proti Dobrovem. Po prvih podatkih je neznani storilec v popoldanskem času vlomil sovoznikova vrata in nato iz notranjosti vozila odtujil denarnico z vsebino (v nje je oškodovanec imel poleg osebnih dokumentov tudi bančno kartico in gotovino).

Včeraj pa je nekaj pred 14. uro prišlo do vloma v osebni avtomobil znamke Peugeot (kombi) na parkirišču blizu soteske Sušec v bližini vasi Srpenica, tat je s tem oškodoval dva slovenska in dva nemška državljana. Po sedaj zbranih je neznani storilec po izvršenem vlomu v omenjeno vozili iz torb, ki so se nahajale v notranjosti, odvzel gotovino. Okoliščine kaznivih dejanj Policija še preiskuje.

Deli z drugimi:
Najbolj brano
Aktualno

Stoletni park ob vili Rafut s sodobnimi elementi - v ponedeljek med 11. in 12. uro

Preberi več
Ne zamudi
volume-highmagnifiercrossmenuchevron-down