Robin Logo
Informativni spletni portal za Goriško / Severno Primorsko

V predelanem podvozju prikolice prevažal ilegalne prebežnike

Ajdovski policisti so v ponedeljek v nočnem času na hitri cesti H4 v bližini predora Vipavski križ v osebnem avtomobilu s tovorno prikolico ustavili 44-letnega državljana Bosne in Hercegovine. Kot se je izkazalo, so se v predelanem podvozju tovorne prikolice za prevoz avtomobilov nahajali štirje ilegalni prebežniki v starosti od 20 do 28 let, vsi so državljani Indije.

Zaradi možnosti telesnih poškodb so bili kasneje pregledani v šempetrski bolnišnici.

Policisti so v postopku ugotovili, da so omenjeni tujci skriti v predelanem podvozju prikolice nezakonito prestopili državno mejo med Slovenijo in Hrvaško. Vsi so izrazili namero za podajo vloge za mednarodno zaščito v Sloveniji, zato so jih policisti Policijske postaje za izravnalne ukrepe Nova Gorica po končanem postopku odpeljali v Azilni dom v Ljubljano.

Policisti so vozniku avtomobila odvzeli prostost, s kazensko ovadbo ga bodo izročili novogoriškemu okrožnemu preiskovalnemu sodniku.

Po ponedeljkovem odkritju 25 prebežnikov iz Bangladeša in Pakistana na Tolminskem je to že drugi tovrsten primer na severnem Primorskem v tem tednu.

Foto: PU NG

Deli z drugimi:
Najbolj brano
Aktualno

V Brdih pričenjajo pomladno sezono doživetij, ta torek po 11h.

Preberi več

Napredki, ki jih pišejo slepi in slabovidni, ta ponedeljek ob 11h.

Preberi več

NAGRADNA IGRA: DAN ŽENA

Preberi več
Oglasi
Ne zamudi
volume-highmagnifiercrossmenuchevron-down