Robin Logo
Informativni spletni portal za Goriško / Severno Primorsko

V nesreči na zipline progi na Bovškem poškodovane tri osebe

Med spustom po jeklenici oz. zipline progi se je včeraj popoldan na Bovškem zgodila nesreča, v kateri so bile poškodovane tri osebe. Deček z Madžarske je bil predvidoma lažje poškodovan, deklica iz Slovenije in 41-letna državljanka Nemčije pa sta utrpeli predvidoma hude telesne poškodbe.

Po podatkih policije se je nezgoda zgodila približno sto metrov od starta, kjer so udeleženci med spustom zadeli vrh drevesa. Posredovali so reševalci GRS Bovec in nujne medicinske pomoči iz Tolmina, ki so na kraju oskrbeli poškodovane osebe in jih prenesli do helikopterja. Obe predvidoma hudo poškodovani osebi so reševalci s helikopterjem prepeljali na nadaljnje zdravljenje v ljubljanski klinični center. Dečka z Madžarske so kasneje najprej oskrbeli v Zdravstvenem domu Tolmin, nato pa je bil napoten na nadaljnje zdravljenje v šempetrsko bolnišnico.

Policija je o nesreči obvestila tudi pristojne pravosodne organe, in sicer preiskovalnega sodnika Okrožnega sodišča in Okrožno državno tožilstvo v Novi Gorici. Na Policijski upravi Nova Gorica še dodajajo, da je preiskava nesreče na Bovškem še v teku.

Fotografija je simbolična

Deli z drugimi:
Najbolj brano
Aktualno

Končno do vode iz Mrzleka - to sredo - takoj po 11.!

Preberi več
Ne zamudi
volume-highmagnifiercrossmenuchevron-down