Robin Logo
Informativni spletni portal za Goriško / Severno Primorsko

V Brdih preklicujejo poziv občanom zaradi požara v sosednji občini Moš

Potem ko do 12. ure danes v civilni zaščiti občine Brda niso prejeli nobenega obvestila s strani pristojnih institucij, da je zrak na območju občine onesnažen, so preklicali ukrep ukrep zaprtja oken in nezadrževanja na prostem. Gasilci po celonočnem delu danes nadaljujejo z gašenjem požara, ki je sicer pod nadzorom. Nadejajo se, da ga bodo danes popolnoma ugasnili, poroča Primorski dnevnik.

Kot smo poročali. je danes zgodaj zjutraj občina Brda izdala poziv občanom in občankam zaradi požara, do katerega je prišlo v včerajšnjih popoldanskih urah v zapuščenem industrijskem objektu v sosednji občini Moš, priporočali so, da imajo občani okna in vrata doma zaprta, in naj se ne zadržujejo dlje časa na prostem.

V kolikor pa bo bodo dobili kakršnekoli druge podatkeo onesnaženosti, bodo takoj obvestili. Pojasnil je, da so ravnali preventivno in v želji, da bi preprečili morebitne težave

Po podatkih Primorskega dnevnika, je ogenj zajel halo nekdanjega podjetja Bertolini, V Ulici Isonzo v Mošu. V prostorih podjetja so, kot navaja časnik, nagrmadeni nezakoniti odpadki. Gost črn dim je bilo videti daleč naokrog, zaradi smradu so krajani zapirali okna svojih hiš. Kot je za Primorski dnevnik pojasnil goriški prefekt Raffaele Ricciardi, naj ne bi bilo nevarnosti za splošno prebivalstvo, na podlagi prvih meritev in preverjanj okoljske agencije Arpa. Bodo pa preventivno občine Moš, Koprivno in Šlovrenc, najbolj izpostavljene dimu in okoljskim posledicam požara, zaprle ali podaljšale zaprtje šol, parkov in ostalih javnih površin za vsaj 48 ur.

V skladišče, ki je bilo nekoč last podjetja Bertolini, sta v prejšnjih letih podjetji s sedežem v Neaplju in Gorici iz okolice Belluna in iz Borovnice pri Ljubljani dostavljali bale s posebnimi odpadki plastičnega izvora. Početje kriminalne združbe je razkrinkala preiskava goriških karabinjerjev, ki je dobila vidno mesto v novem poročilu Ecomafie 2020, ki ga zveza Legambiente vsako leto posveča trgovini z odpadki, ilegalnim gradnjam in drugim kaznivim dejanjem zoper okolje, poroča Primorski dnevnik.

(Foto: Primorski dnevnik, BUMBACA, naslovna: Boris Cotič )

Deli z drugimi:
Najbolj brano
Aktualno

Koraki do uspeha: Martina Alma in Milena Peterc

Preberi več

Novogoriški SNG praznuje kar 2 jubileja

Preberi več

RADIO ROBIN na Festivalu goriške obrti in podjetništva 2024

Preberi več
Ne zamudi
Oglasi
volume-highmagnifiercrossmenuchevron-down