Robin Logo
Informativni spletni portal za Goriško / Severno Primorsko

V bližini Loga pod Mangartom se je smrtno ponesrečil 35-letni ameriški padalec

Kot smo že včeraj poročali v etru, se je včeraj dopoldne v Logu pod Mangrtom smrtno ponesrečil padalec. Po poročanju novogoriške policije, gre za 35-letnega državljana Združenih držav Amerike, ki je strmoglavil na z gozdom poraščeno strmo in težko dostopno območjev bližini  Loga  pod  Mangartom  (občina  Bovec).  Na kraju so posredovali tudi pripadniki GRS Tolmin,  ki  so ponesrečenega tujega padalca, ki ni kazal znakov življenja, hitro našli. Kasneje so reševalci preminulega prenesli iz težje dostopnega terena  v  dolino. 

Med zbiranjem obvestil na kraju dogodka je bilo ugotovljeno, da je ponesrečeni v sklopu skokov s padalom iz letala (z višine 4.000 metrov)  uporabljal  oziroma bil oblečen v t.i. »wingsuit« obleko, ki je namenjena za jadranje, za pristajanje pa je imel pri sebi padalo, vendar pa v zaključku skoka iz neznanega razloga ni odprl omenjenega padala. Na kraju je  podlegel  poškodbam. 

S  strani  zdravnika  ZD  Tolmin je bila odrejena sanitarna  obdukcija  na  Inštitutu  za  sodno  medicino v Ljubljani, da bi ugotovili  natančen  vzrok  smrti.  Policija je o tragični nesreči obvestila tudi dežurnega preiskovalnega  sodnika  Okrožnega  sodišča  in Okrožno državno tožilstvo v Novi  Gorici,  prav  tako  so  o  nesreči obvestili preiskovalca letalskih nesreč in incidentov. Policija bo o vseh ugotovitvah s pisnim poročilom obvestila Okrožno državno tožilstvo v Novi Gorici.

foto: Meeting Mountain, slika je simbolična

Deli z drugimi:
Najbolj brano
Aktualno

Kanin pred prelomnico - to sredo, takoj po 11.!

Preberi več

Ta torek, takoj po 11., gostimo Anjo Mugerli

Preberi več

ROBINOVIH 30: TATJANA MIHELJ - VIP koncert na Radiu Robin

Preberi več

Zate dragi moški – četrtek na Robinu

Preberi več
Ne zamudi
Oglasi
volume-highmagnifiercrossmenuchevron-down