Robin Logo
Informativni spletni portal za Goriško / Severno Primorsko

Umrl je Marko Miklavič - Ježek

Izdelek Brez Naslova (1)
Foto: Občina Kobarid

Posočje je pretresla novica, da se je v 52. letu nenadno in nepričakovano poslovil Marko Miklavič - Ježek, v. d. direktorja Zavoda za turizem Dolina Soče in podžupan občine Kobarid.

Kot vodilni je v omenjenem zavodu deloval vse od lanskega odstopa Viljama Kvaliča, ko je funkcijo vršilca dolžnosti na predlog posoških županov nastopil avgusta. Kasneje se je prijavil tudi na razpis za direktorja, svet zavoda pa ga je na prelomu leta izbral za najprimernejšega kandidata. V skladu s postopkom morajo sedaj župani v prihodnjih petih dneh določiti novega vršilca dolžnosti direktorja, da bo zavod lahko operativen.

Miklavič je v aktualnem mandatu opravljal tudi funkcijo podžupana občine Kobarid, sicer pa je dolga leta vpet v politiko, saj je bil občinski svetnik, nekaj časa tudi predsednik Krajevne skupnosti Idrsko-Mlinsko.

Mnogi ga poznajo tudi iz športnih vrst, saj je bil od mladih nog nepogrešljiv člen nogometnega sveta. Najprej je bil igralec, nato trener ter tudi ena glavnih gonilnih sil pri ustanovitvi in uspehih Kluba malega nogometa Oplast iz Kobarida.

Občina Kobarid jutri v Kulturnem domu Simona Gregorčiča pripravlja žalno sejo, ki se prične ob 18. uri.

Deli z drugimi:
Najbolj brano
Aktualno

Končno do vode iz Mrzleka - to sredo - takoj po 11.!

Preberi več
Ne zamudi
volume-highmagnifiercrossmenuchevron-down