Robin Logo
Informativni spletni portal za Goriško / Severno Primorsko

Trije romunski državljani na Severnem Primorskem izvršili več kaznivih dejanj

V začetku tedna sta dva neznanca v eni od trgovin v Kobaridu skušala izvršiti tatvino gotovine na način, da sta zamotila uslužbenko trgovine in s prekrivanjem s časopisom iz blagajne skušala odtujiti denar.

Uslužbenka je naposled to opazila, neznanca pa sta iz trgovine zbežala. Nedolgo zatem so policisti na območju Bovca ustavili osebni avtomobil znamke VW Passat, poljskih registrskih številk, v katerem so bili trije državljani Romunije, stari 22, 25 in 30 let.

V nadaljevanju postopka jim je bila odvzeta prostost in odrejeno pridržanje v policijskih prostorih zaradi utemeljenih razlogov za sum, da so izvršili več kaznivih dejanj na Severnem Primorskem. Ugotovljeno je bilo, da so pred tem ukradli nekaj mobilnih telefonov, ki so bili najdeni v njihovem avtomobilu. Čez vikend so isti storilci na Štajerskem in Prekmurju odtujili tudi nekaj denarnic z osebnimi dokumenti in gotovino.

Vse tri so privedli do preiskovalnega sodnika Okrožnega sodišča v Novi Gorici, ki je po zaslišanju zoper osumljence odredil sodni pripor.

Deli z drugimi:
Najbolj brano
Aktualno

Ne vem, kaj naj z otrokovo jezo in agresijo – četrtek na Robinu

Preberi več
Ne zamudi
Oglasi
volume-highmagnifiercrossmenuchevron-down