Robin Logo
Informativni spletni portal za Goriško / Severno Primorsko

Šved deset turških migrantov tihotapil v Italijo in pri begu čelno trčil v hišo

Tihotapljenje Avto

Švedski državljan je v minulih dneh v osebnem vozilu nezakonito prevažal deset nezakonitih migrantov, med njimi dva otroka. Na območju Ajševice so avtomobil, ki je bil videti močno obtežen in je vozil zelo počasi, opazili policisti novogoriške postaje za izravnalne ukrepe, in zapeljali za njim do Rožne Doline, kjer se je voznik ustavil na parkirišču. Ko se mu je približal policijski avtomobil, pa je z vso hitrostjo odpeljal v smeri tamkajšnjega bivšega mejnega prehoda.

Za pobeglim vozilom so nemudoma zapeljali tudi policisti s Policijske postaje za izravnalne ukrepe Nova Gorica in ga med vožnjo ustavljali na predpisan način, torej z modro lučjo in zvočnim znakom – sireno.“

Že po približno 200 metrih vožnje je voznik zavil v stransko ulico in zaradi prevelike hitrosti čelno trčil v betonski zid pred stanovanjsko hišo, nato pa je stekel iz vozila, a je bil že po nekaj minutah izsleden in prijet. V tem času je iz karamboliranega avtomobila izstopilo deset tujcev (med njima dva otroka)

"V nadaljevanju postopka je bilo ugotovljeno, da so vsi državljani Turčije, ki niso izpolnjevali pogojev za vstop, tranzit ali zadrževanje na območju Republike Slovenije oz. območju pogodbenic Konvencije o izvajanju schengenskega sporazuma.“

Vsi tujci so v nadaljnjem postopku zaprosili za mednarodno zaščito. V nadaljevanju se je izkazalo, da je 25-letni voznik, državljan Švedske, nezakonite migrante nameraval odpeljati v Italijo ter da nima veljavnega vozniškega dovoljenja. Po policijskem pridržanju je bil zaradi suma storitve dveh kaznivih dejanj, in sicer prepovedanega prehajanja meje ali ozemlja države in nevarne vožnje priveden pred preiskovalnega sodnika, ki je zanj odredil pripor.

Deli z drugimi:
Najbolj brano
Aktualno

Koraki do uspeha: Martina Alma in Milena Peterc

Preberi več

Novogoriški SNG praznuje kar 2 jubileja

Preberi več

RADIO ROBIN na Festivalu goriške obrti in podjetništva 2024

Preberi več
Ne zamudi
Oglasi
volume-highmagnifiercrossmenuchevron-down