Robin Logo
Informativni spletni portal za Goriško / Severno Primorsko

V Šempetru starejši moški zalezoval mladoletnici in jima ponujal denar v zameno za spolne usluge

Nič kaj prijetno v novo šolsko leto niso zakorakali učenke in učenci šempetrske Osnovne šole Ivana Roba. Vršilko dolžnosti ravnateljice Alešo Velikonja so namreč obvestili, da jih v okolici šole zalezuje starejši moški, ki jim ponuja denar v zameno za spolne usluge.

''V ponedeljek sta dve devetošolki prišli do mene in mi povedali, da sta v bližini šole opazili starejšega moškega nižje postave, ki je govoril z naglasom in ni govoril lepe slovenščine. Sledil jima je od šole do centra Šempetra in se jima približal. Najprej ju je vprašal, če imata kaj denarja za posodit, potem pa ko sta rekli, da ga nimata, jima je ponudil on denar v zameno, če sta mu pripravljeni nuditi spolne usluge,'' razkrije Velikonja.

Na šoli so nemudoma obvestili policijo, sledilo je obvestilo vsem pedagoškim delavcem šole in staršem učencev. Policija naj bi iz Šempetra prejela že več tovrstnih prijav, a moškega zaradi pomanjkanja opisov ni bilo moč najti oz. identificirati.

Velikonja v takšnih neprijetnih primerih svetuje, da se starši pogovorijo s svojimi otroki, predvsem zaradi dejstva, da je teh primerov na žalost vse več: ''Mi se moramo z otroki čim več pogovarjati o tem, jim predstaviti te stvari, jih pripraviti na to, kako reagirati in da se s to osebe ne zapletejo v pogovor ter čim prej umaknejo.''

Zelo pomembno pa je, da če pride to takšnega srečanja, da otroci čim prej obvestijo znano starejšo osebo, šolsko svetovalno službo ali policijo. Starši morajo pri tem poudariti, da je v takšnih situacij zaupanje izrednega pomena, predvsem pa, da to ni njegova krivda, še poudarja Velikonja.

Deli z drugimi:
Najbolj brano
Aktualno

Inovativna Goriška - sreda 11.00 ura

Preberi več

Na mejo prihajajo Štorje s konfina - v ponedeljek po 11. uri!

Preberi več
Ne zamudi
Oglasi
volume-highmagnifiercrossmenuchevron-down