Robin Logo
Informativni spletni portal za Goriško / Severno Primorsko

Spust s Prisojnika se je tragično končal

Ob spuščanju z gore Prisojnik na Bovškem je v soboto nekaj po 14. uri pohodnika pretresla najdba moškega, ki ni kazal znakov življenja. Ponesrečenemu je najverjetneje zdrsnilo z grebenske poti na Prisojnik.

Ob spuščanju z 2547 metrov visokega Prisojnika sta nekaj po 14. uri pohodnika na približno 2.000 metrih nadmorske višine odkrila truplo zaenkrat še neidentificiranega mrtvega moškega. O najdbi sta ob 14.21 obvestila pristojne, na kraj dogodka so odhiteli policisti gorske policijske enote novogoriške policijske uprave in člani Gorsko reševalne službe Bovec, ki so s pomočjo policijskega helikopterja ter dežurno ekipo na krovu zračnega plovila truplo preminulega pohodnika prepeljali v Trento, tam pa ga je prevzela komunalna služba.

Kot so sporočili z novogoriške policijske uprave, so ob ogledu kraja najdbe trupla ugotovili, da je ponesrečenemu najverjetneje zdrsnilo z grebenske poti na Prisojnik in pri tem približno 500 metrov drsel po strmem, zasneženem in poledenelem pobočju in se nato ustavil nekaj metrov nad planinsko potjo, ki vodi v smeri prelaza Vršič. Tam je zaradi hudih telesnih poškodb umrl.

Policija je o najdbi trupla moškega obvestila pristojne pravosodne organe, preiskovalna sodnica Okrožnega sodišča v Novi Gorici je odredila sodno obdukcijo, da bi ugotovili natančen vzrok smrti. Prav tako bo pri tem ugotovljena in dokončno potrjena identiteta pokojnega.

Včeraj so se območju najdbe nadaljevale aktivnosti in opravljanje ogleda kraja tragične nesreče. Policisti gorske policijske enote novogoriške policijske uprave in člani Gorsko reševalne službe Bovec, so s pomočjo policijskega helikopterja opravili pregled južnega pobočja Prisojnika, od grebenske poti do izteka snežišča, na nadmorski višini okoli 1700 metrov. Glede na sedanje ugotovitve so policisti tujo krivdo izključili oziroma ni bilo ugotovljenih sumljivih okoliščin.

(Foto: Wikipedia)

Deli z drugimi:
Najbolj brano
Aktualno

Končno do vode iz Mrzleka - to sredo - takoj po 11.!

Preberi več
Ne zamudi
volume-highmagnifiercrossmenuchevron-down