Robin Logo
Informativni spletni portal za Goriško / Severno Primorsko

Severnoprimorske ceste so lani vzele eno življenje

Na cesti Kanal – Ročinj se je včeraj, nekaj minut pred 17. uro, zgodila prometna nesreča, v kateri so bila udeležena tri osebna vozila. Nesrečo je povzročila vinjena 47-letna voznica s prehitevanjem v levem nepreglednem ovinku. Prometna policija ji je odredila še strokovni pregled, dogodek obravnava v smeri kaznivega dejanja nevarne vožnje. Omenjena voznica in voznik iz enega od udeleženih vozil sta se predvidoma lažje poškodovala.

Sicer pa se je na severnoprimorskih cestah v lanskem letu zgodilo 843 prometnih nesreč, kar v primerjavi s predhodnima dvema letoma pomeni porast, kljub temu pa na novogoriški policijski upravi zaznavajo izrazito pozitiven trend glede smrtnih prometnih nesreč. Lani so namreč zabeležili eno, v njej je umrl voznik motornega kolesa, pripetila pa se je na t. i. soški cesti, v predhodnem letu pa devet.

Ponovno je v porastu tudi število udeleženih tujcev v prometnih nesrečah, kar sovpada s splošnim lanskim porastom turističnega obiska, še dodajajo na novogoriški policijski upravi. Lani so policisti v prometnih nesrečah na severnoprimorskih cestah obravnavali 269 tujih državljanov, predlani pa 182.

Deli z drugimi:
Najbolj brano
Aktualno

V ponedeljek med 11 in 12.: Začetek obnove mreže protipožarnih prometnic na Goriškem Krasu

Preberi več

Koraki do uspeha: Davorin Mesesnel in Rajko Bajc

Preberi več
Ne zamudi
Oglasi
volume-highmagnifiercrossmenuchevron-down