Robin Logo
Informativni spletni portal za Goriško / Severno Primorsko

S spletno goljufijo storilka na Goriškem do nekaj tisoč evrov

Policija v zadnjem obdobju obravnava večje število različnih spletnih goljufij, ki se začnejo s klici lažnih bankirjev oz. trgovcev s kriptovalutami, z lažno e-pošto v imenu bančnih ustanov in podobnimi. Pogosto spletne goljufije končajo tudi z vdorom v elektronsko banko in praznim bančnim računom oškodovancev.

Včeraj so na novogoriški policijski upravi prejeli obvestilo o nedavni spletni goljufiji. Storilka je v drugi polovici junija z lažnivim prikazovanjem spravila oškodovanca z območja Goriške v zmoto in neupravičeno pridobila njegove osebne in druge podatke. Z oddaljenim dostopom je vstopila v spletno banko oškodovanca in opravila dve nepooblaščeni transakciji z njegovega računa v vrednosti nekaj tisoč evrov.

Novogoriški policisti primer še preiskujejo in bodo na podlagi vseh ugotovljenih dejstev podali kazensko ovadbo na Okrožno državno tožilstvo v Novi Gorici.

Ob tem svarijo, da je spletni kriminalci postajajo čedalje bolj inovativni, čedalje teže jih je tudi odkriti. „Sodobni spletni prevaranti bodo storili vse, da se dokopljejo do vašega denarja in/ali vaših bančnih podatkov, pri tem pa so se pripravljeni vživeti v najrazličnejše vloge. Ob morebitnem oškodovanju občanom svetujemo, da zberejo vso razpoložljivo dokumentacijo (elektronsko pošto, podatke o transakcijah, morebitne mobilne številke, naslove elektronske pošte, IP številke) in se za prijavo čimprej obrnite na najbližjo policijsko enoto in oškodovanje prijavite policiji. Prav tako o morebitni zlorabi nemudoma obvestite svojo banko.“

Deli z drugimi:
Najbolj brano
Aktualno

Kaj je pripomoglo k uspešni intervenciji tokratnega požara na Krasu? To sredo, takoj po 11.!

Preberi več

Prihaja poletna edicija VIP voditeljev! Ta torek, med 11. in 12.!

Preberi več

Tinder: Ključ do srca? Četrtek po 11.00 uri

Preberi več
Ne zamudi
Oglasi
volume-highmagnifiercrossmenuchevron-down