Robin Logo
Informativni spletni portal za Goriško / Severno Primorsko

S Krnskih jezer rešili dva starejša Tržačana

Posadka policijskega helikopterja je z dežurno ekipo za reševanje v gorah in bovškimi gorskimi reševalci danes s Krnskih jezer rešila dva starejša italijanska pohodnika iz Trsta, šlo je za 73-letno žensko in 79-letnega moškega.

Kaj se je dogajalo, pojasnjuje Dean Božnik z novogoriške policijske uprave:

Zanju je bilo včeraj, 12. julija ob 20.46 sporočeno, da sta pogrešana, ker se dlje časa nista vrnila do Planinskega doma pri Krnskih jezerih. Zato so oskrbniki zaprosili za pomoč reševalce. Že včeraj so zato posredovali gorski reševalci GRS Bovec, ki so oba starejša italijanska državljana v klasični akciji našli.“

Dehidrirana planinca so našli v bližini planine Polje na območju Občine Kobarid. Ženska je bila tudi poškodovana po roki, saj ji je zdrsnilo in je padla.

Reševalci so oba starejša planinca pospremili do tamkajšnje koče, kjer so zaradi neviht počakali na današnji helikopterski transport do splošne bolnišnice na Jesenicah, gorske reševalce pa je helikopter prepeljal v dolino.

„Razmere trenutno niso primerne za gibanje v gorah. Ob hudem poletnem reševalnem  tempu ponavljamo opozorilo in poziv k previdnosti, opremljenosti, informiranosti, ustreznim pripravam in predvsem odgovornosti, ker pohodniki v nevarnost ne spravljajo samo sebe ampak tudi tiste, ki se vsakič močno trudijo, da bi jim pomagali,“

poudarjajo na policiji.

Deli z drugimi:
Najbolj brano
Aktualno

Na mejo prihajajo Štorje s konfina - v ponedeljek po 11. uri!

Preberi več
Ne zamudi
Oglasi
volume-highmagnifiercrossmenuchevron-down