Robin Logo
Informativni spletni portal za Goriško / Severno Primorsko

Pridržali osumljenca, ki naj bi umorjenemu v Kobjeglavi dostavljal drogo

Po preiskanem umoru v Kobjeglavi, ki so ga koprski kriminalisti zaključili 23. junija, je bilo ugotovljeno, da se je pokojni 57-letnik aktivno ukvarjal s preprodajo prepovedanih drog, predvsem državljanom Italije. Pretekli teden so pridržali osumljenca, ki naj bi pokojnemu dostavljal prepovedano drogo.

Na kraju umra v aprilu letos, so kriminalisti našli tudi več vrst prepovedanih drog. Pri preiskavi kaznivega dejanja so, poleg drugih dokazov, ki so omogočili identifikacijo in prijetje, zbrali tudi dokaze, da je pokojnemu prepovedano drogo dostavljal 39-letni državljan Slovenije z območja Zasavja.

Na  podlagi zbranih dokazov je bila pridobljena odredba za  preiskavo stanovanja in drugih prostorov pri osumljenemu. Kriminalisti so v preteklem tednu prijeli in pridržali 39-letnega osumljenca in opravili hišno preiskavo, kjer so zasegli več elektronskih naprav in pripomočkov za pakiranje.

Osumljeni je bil v nadaljevanju priveden na zaslišanje k preiskovalnemu sodniku Okrožnega sodišča v Kopru, ki je odredil pripor. Osumljeni 39-letnik je bil za kazniva dejanja s področja prepovedanih drog že obravnavan in bil za ta dejanja tudi že pravnomočno obsojen.

Za  kaznivo  dejanje  Neupravičene  proizvodnje  in  promet s prepovedanimi drogami,  nedovoljenimi  snovmi in postopki v  športu ter predhodnimi sestavinami za izdelavo prepovedanih drog je predvidena zaporna kazen od enega do desetih let, so sporočili iz koprske policijske uprave.

Deli z drugimi:
Najbolj brano
Aktualno

Severno Primorsko bodo letos krasile lestve

Preberi več

NAGRADNA IGRA: Miklavž na Radiu Robin

Preberi več

Dobre zgodbe tedna. Petek po 11. uri

Preberi več

DOBER DAN, ŽUPAN: ERIK MODIC (KOMEN)

Preberi več
Ne zamudi
Pokrovitelji
volume-highmagnifiercrossmenuchevron-down