Robin Logo
Informativni spletni portal za Goriško / Severno Primorsko

Pri utopitvi 11-letnega dečka v Soči tuja krivda izključena

Novogoriški kriminalisti so zaključili s preiskavo tragične nesreče na Soči v Solkanu, 23. junija letos, ko je v soških brzicah življenje izgubil 11-letni deček. O vseh ugotovljenih dejstvih in izvedenih aktivnostih, so novogoriški kriminalisti konec septembra s pisnim poročilom obvestili Okrožno državno tožilstvo v Novi Gorici.

Kriminalisti v sklopu preiskave oziroma obravnavi primera niso ugotovili elementov uradno pregonljivih kaznivih dejanj oziroma so tujo krivdo izključili, je pojasnil Dean Božnik iz novogoriške policije.

Do nesreče je prišlo v popoldanskih urah, okrog 16.30, ko so bili policisti s strani novogoriškega Regijskega centra za obveščanje obveščeni o nesreči na reki Soči pri Kajak centru v Solkanu, kjer je reka odnesla mlajšo osebo, sicer člana kajakaškega kluba, v smeri proti državni meji z Italijo. Poleg policistov in kriminalistov so bili na kraj napoteni tudi novogoriški poklicni gasilci s potapljači, reševalci nujne medicinske pomoči Nova Gorica in člani Enote za hitre intervencije Civilne zaščite mestne občine, ki so se nemudoma vključili v reševanje mlajše osebe po strugi in obrežju reke Soče pod kajakaškim centrom v smeri Italije.

Kriminalisti so z zbiranjem obvestil in ogledom med drugim ugotovili, da je skupina mlajših oseb popoldne na kajakaški progi reke Soče pod objektom kajakaškega centra v Solkanu zaključila z organiziranim treningom in nato sredi kajakaške proge zaplavali po kajakaški progi približno sto metrov nizvodno, kjer so nato izstopili na levi breg reke Soče, opremljeni so bili s čelado in reševalnimi jopiči.

Ko je 11-letni deček priplaval do večje skale, za katero se nahaja izstopno mesto, se je s spodnjimi oblačili zataknil za večji leseni steber, ki se je nahajal pod vodno gladino in ga ni mogel videti. Otrok se je skušal iz nastale situacije rešiti, vendar ga je močan rečni tok po nekaj minutah premagal in ga potisnil pod gladino vode. Takoj zatem sta utapljajočemu otroku na pomoč priskočila trenerka in občan, ki se je takrat naključno nahajal v bližini in slišal klice na pomoč. Slednjima utapljajočega otroka ni uspelo rešiti do prihoda policistov in novogoriških poklicnih gasilcev s potapljači na kraj dogodka, ki so nato nadaljevali z reševanjem in ga po nekaj minutah uspeli rešiti ter izvleči na levi breg Soče. Takoj zatem so reševalci Nujne medicinske pomoči Zdravstvenega doma Nova Gorica in člani Enote za hitre intervencije Civilne zaščite mestne občine Nova Gorica skupaj z zdravnico pričeli z oživljanjem otroka, vendar žal neuspešno.

Deli z drugimi:
Najbolj brano
Ne zamudi
Oglasi
volume-highmagnifiercrossmenuchevron-down