Robin Logo
Informativni spletni portal za Goriško / Severno Primorsko

Pri Prvačini v prometni nesreči ugasnilo življenje 60-letnika

Nekaj minut pred 23. uro je včeraj na regionalni cesti Šempeter–Dornberk pri Prvačini, voznik osebnega avtomobila trčil v prikolico tovornjaka, ki je bila parkirana ob cestišču.

Kot so sporočili iz novogoriške policijske uprave, so bili včeraj, 30. avgusta ob 22.58, obveščeni o prometni nesreči IV. kategorije s smrtnim izidom na regionalni cesti med Prvačino in Dornberkom. Voznik osebnega avtomobila je vozil iz smeri Dornberka proti Prvačini. Ko je zapeljal iz mosta preko reke Vipave po klancu navzdol v blagi levi ovinek, je zapeljal v desno, na makadamsko parkirišče, in se zaletel v prikolico tovornega vozila za prevoz delovnih strojev, ki je bila parkirana ob vozišču. Po trčenju je ostal ukleščen v vozilu in zaradi hudih telesnih poškodb umrl na kraju nesreče.

Posredovali so novogoriški poklicni gasilci, ki so s tehničnim posegom iz vozila rešili voznika, ki pa mu žal ni bilo več pomoči. Mesto nesreče so protipožarno zavarovali in nudili razsvetljavo. Na kraju so bili tudi reševalci nujne medicinske pomoči iz novogoriškega Zdravstvenega doma in novogoriški policisti.

Zdravnica je odredila sanitarno obdukcijo na Inštitutu za sodno medicino v Ljubljani, da bi ugotovili natančen vzrok smrti pokojnega. V nadaljevanju postopka ugotavljanja identitete je bilo ugotovljeno in potrjeno, da je v prometni nezgodi umrl 60-letni voznik.

Novogoriški policisti bodo o vseh ugotovljenih dejstvih prometne nesreče s smrtnim izidom s pisnim poročilom obvestili Okrožno državno tožilstvo v Novi Gorici.

Na severnoprimorskih cestah je letos za posledicami prometnih nesreč umrlo 5 ljudi.

(Foto: Javni zavod za gasilsko in reševalno dejavnost GASILSKA ENOTA NOVA GORICA)

Deli z drugimi:
Najbolj brano
Ne zamudi
Oglasi
volume-highmagnifiercrossmenuchevron-down