Robin Logo
Informativni spletni portal za Goriško / Severno Primorsko

Požar v Solkanu: tuja krivda zaenkrat izključena

Gasilci so danes zjutraj zaključili intervencijo na požarišču gospodarskega objekta na ulici IX. Korpusa v Solkanu, saj nevarnosti za ponoven vžig ni. Tekom včerajšnjega popoldneva in noči je na požarišču ostala gasilska straža. Pogorelo je namreč leseno ostrešje, kjer je bila velika možnost, da bi lahko zaradi posameznih žarišč prišlo do ponovnega izbruha požara, pravi Simon Vendramin, poveljnik novogoriških gasilcev.

Včeraj so gasilci postavili tudi pivnike v jaške meteornih voda in tako preprečili uhajanje odplak v reko Sočo.

„Pri gašenju vseh požarov, predvsem govorimo o odcedni vodi, ki se izliva, pač meteorna voda, ki se izliva v reko Sočo, je bila pač onesnažena z odplakami iz požarišča. Tako da smo na iztoku v Sočo postavili te vodne pregrade oz. pivnike, da bi nekako zajezili širjenje teh snovi.“

Gasilci so tudi del proizvodnih prostorov, kjer je pogorelo ostrešje, da bi objekt zaščitili pred vremenskimi vplivi. Sicer pa je bil ob prihodu gasilcev na kraj požara, ki se je razplamtel v noči iz torka na sredo, požar že popolnoma razvit, ognjeni zublji so že zajeli podstrešje gospodarskega objekta, v katerem ima prostore več podjetij. Na določenih delih objekta se je strop tudi podrl.

Mi smo obvarovali del proizvodnje in nekatere predmete oziroma material, ki je bil v prostorih. Določene stvari so zgorele, zaradi padca stropa so bile tudi uničene. Predvsem pa smo zavarovali tisti del proizvodnje, kjer so nameščeni precej dražji stroji, kot so CNC stružnice.“

Na kraju požara danes ogled nadaljuje policija. Kot so nam povedali na PU Nova Gorica, je tuja krivda zaenkrat izključena.

Foto: GENG, intervencija v času požara

Deli z drugimi:
Najbolj brano
Aktualno

Vzgoja malih otrok z dr. Vesno Vuk Godina. Ta četrtek.

Preberi več

ŠPORTNE IGRE MLADIH IN RADIO ROBIN

Preberi več

Prihaja do razkola v destinaciji Nova Gorica in Vipavska dolina? To sredo med 11. in 12.!

Preberi več
Ne zamudi
Oglasi
volume-highmagnifiercrossmenuchevron-down