Robin Logo
Informativni spletni portal za Goriško / Severno Primorsko

Poslovil se je briški vinar Edi Simčič

Edi Simcic Vinograd 9024 25 26 C1hdr 2048x1366

Družina Simčič je včeraj sporočila novico, da se je v 91. letu starosti poslovil briški vinar Edi Simčič. S sinom Aleksom in v zadnjih letih tudi z vnukoma Juretom in Jakobom je ustvaril eno eno najbolj prepoznavnih in cenjenih vinskih kleti v Goriških brdih.

V šestdesetih, sedemdesetih in osemdesetih letih prejšnjega stoletja obdelujeta Marica in Edi Simčič poleg dela v takratni Kmetijski zadrugi Dobrovo še 3,5 hektarjev vinogradov. Leta 1989 lastno vino prvič stekleničijo, napolnjenih je 3.000 steklenic. Ko se Marica in Edi upokojita, sin Aleks uspešno zaključi študij in v devetdesetih letih prevzame pobudo, zastavi jasno vizijo in utemelji blagovno znamko hiše. Iz začetnih kletnih prostorov v stanovanjski hiši vinska klet korakoma sledi rastočim in spreminjajočim se potrebam ter zraste v današnji sodoben objekt. Hkrati sta v uspešno družinsko zgodbo kot naslednja, tretja generacija, že aktivno vključena tudi Aleksova sinova Jure in Jakob, o začetkih piše spletna stran edisimcic.si.

Da sta tvoja vnuka predana zemlji, ki nam jo sedaj zapuščaš, je v veliki meri tudi tvoja zasluga, dragi nono Edi! Kako si bil ponosen na njiju! Srečen in s kančkom skrbi si budno spremljal njune korake. Vsakič, ko so te objeli, potrepljali po ramenih ali vprašali za nasvet, so se ti oči zaiskrile! Bil si oče, ki je stopal v štric z našimi najdrznejšimi idejami in načrti. Zaključil si svoj krog in dopustil naslednjega. Za to ti bomo večno hvaležni,“ pa je ob slovesu zapisala njegova družina.

Pogreb bo v četrtek, ob 17. uri v vipolški cerkvi.

(Foto: edisimcic.si)

Deli z drugimi:
Najbolj brano
Aktualno

Kaj je pripomoglo k uspešni intervenciji tokratnega požara na Krasu? To sredo, takoj po 11.!

Preberi več

Prihaja poletna edicija VIP voditeljev! Ta torek, med 11. in 12.!

Preberi več

Tinder: Ključ do srca? Četrtek po 11.00 uri

Preberi več
Ne zamudi
Oglasi
volume-highmagnifiercrossmenuchevron-down