Robin Logo
Informativni spletni portal za Goriško / Severno Primorsko

Policisti bodo na preži tudi ta konec tedna

Novogoriški policisti so zadnje tri konce tedna poostreno preverjali psihično stanje voznikov, da bi zmanjšali vožnjo pod vplivom alkohola. Prometna varnost se je v oktobru poslabšala, saj se je v tem času zgodilo več prometnih nesreč s hudimi poškodbami in smrtnim izidom, pri čemer je bilo več povzročiteljev pod vplivom alkohola. Prav tako je bilo več udeleženih voznikov avtomobilov, ki so vozili brez veljavnega vozniškega dovoljenja.

Glede na posledice, zlasti najtežje, je varnost cestnega prometa v primerjavi z enakim lanskim obdobjem slabša, ugotavlja Dean Božinik iz PU Nova Gorica:

50 udeležencev, kar je 16 manj kot lani, pa je bilo hudo poškodovanih. V prvih devetih mesecih preteklega leta se je sicer zgodilo okrog 50 nesreč več kot letos, ko so jih našteli 549, v njih pa je 59 povzročiteljev, kar je podobno kot lani, pregloboko pogledalo v kozarec.

Pri dveh je bilo to usodno, saj sta alkoholizirana voznika povzročila nesrečo s smrtni izidom. Poleg tega so odredili 110 strokovnih pregledov zaradi suma vožnje pod vplivom mamil, od katerih je bilo 14 pozitivnih, 73 voznikov pa je strokovni pregled odklonilo.

Tudi prihajajoči podaljšani praznični konec tedna bodo policisti na severnoprimorskih cestah poostreno nadzirali promet, prav tako v novembrskem času martinovanj!

Deli z drugimi:
Najbolj brano
Aktualno

V ponedeljek med 11 in 12.: Začetek obnove mreže protipožarnih prometnic na Goriškem Krasu

Preberi več

Koraki do uspeha: Davorin Mesesnel in Rajko Bajc

Preberi več
Ne zamudi
Oglasi
volume-highmagnifiercrossmenuchevron-down