Robin Logo
Informativni spletni portal za Goriško / Severno Primorsko

Pohodnik na območju Prisojnika po 20-metrskem padcu obležal huje poškodovan

Letalska policijska enota je z dežurno GRZS ekipo včeraj na območju Prisojnika na bovški strani obravnavala hujši padec pohodnika. Ta je pri vračanju po slovenski poti z gore na zahtevni označeni poti izgubil ravnotežje in padel okoli 20 metrov pod pot ter po kotaljenju po skalah huje poškodovan obležal. Prvo pomoč so mu nudili drugi pohodniki, ki so na interventno številko 112 tudi prijavili nesrečo. Pohodnik, slovenski državljan, je bil s helikopterjem odpeljan v zdravstveno ustanovo.

Policija ob tem opozarja, naj se pohodniki ustrezno pripravijo na turo ter zmanjšajo tveganja v gorah na minimum. Kar pomeni, da naj vsak posameznik izbrere turo, ki jo, kot pojasnjujejo, z opremo, ki jo ima, lahko opravi brez posebnih težav. Hoditi je treba v družbi z vsaj še eno osebo, domači ali kdo drug pa naj bo seznanjen, kam gredo, s kom in kakšna je dinamika ture. Četudi bo priprava popolna, je treba vzeti v zakup, da bo nekaj tveganja še vedno ostalo. Zato naj bodo pohodniki maksimalno odgovorni in previdni.

Na Policiji pozivajo še, da pohodniki pred turo preverijo, katera izhodišča za gore so zaprta zaradi poškodb infrastrukture do tja v zvezi z zadnjo naravno nesrečo, ker je to okoliščina, ki v primeru klasičnega reševanja lahko pomeni bistveno daljši čas reševanja.

(foto: Policija)

Deli z drugimi:
Najbolj brano
Aktualno

Kanin pred prelomnico - to sredo, takoj po 11.!

Preberi več

ROBINOVIH 30: TATJANA MIHELJ - VIP koncert na Radiu Robin

Preberi več

Zate dragi moški – četrtek na Robinu

Preberi več
Ne zamudi
Oglasi
volume-highmagnifiercrossmenuchevron-down