Robin Logo
Informativni spletni portal za Goriško / Severno Primorsko

Pogrešano na Tolminskem našli močno podhlajeno in poškodovano

V petek pogrešano starejšo žensko so po prekinjeni iskalni akciji po temi in težkih razmerah v soboto popoldne našli. Močno podhlajeno in poškodovano zaradi padca po strmem pobočju, so so jo s helikopterjem odplejali na zdravljenje v ljubljanski klinični center.

V petek pozno zvečer, nekaj po 22. uri, so policisti prejeli obvestilo, da sorodniki pogrešajo starejšo osebo na območju naselja Postaja v okolici Mosta na Soči. Po informacijah svojcev, je v petek okoli 18. ure odšla od doma neznano kam, sorodniki in prijatelji pa je kljub iskanju niso našli.

Policisti so tako po prijavi pričeli z iskalni akcijo, ki je potekalo na zahtevnem in spolzkem terenu, v neugodnih vremenskih razmerah, zapadlo je tudi nekaj centimetrov snega. V poznih večernih urah so iskanje prekinili, akcija pa se je nadaljevala v soboto, od 8. ure dalje, pod vodstvom tolminskih policistov, ki se jim je pri iskanju pogrešane pridružilo tudi večje število gasilcev iz prostovoljnih gasilskih društev Most na Soči in Tolmin ter pripadnikov Gorsko-reševalne službe Tolmin.

Skupno je v akciji sodelovalo približno 50 ljudi in domačinov, v popoldanskih urah pa tudi večje število članov z reševalnimi psi - skupno 14 pripadnikov društev in enot za iskanje pogrešanih oseb z osmimi reševalnimi psi. Pri iskanju so sodelovali tudi policisti Generalne policijske uprave, ki so težje dostopna območja pregledovali s pomočjo drona.


Na razgibanem in redko poseljenem območju so v iskalni akciji pregledali številne bližnje stezice, lovske in planinske poti, kolesarske poti ter ostale dovozne in regionalne oziroma lokalne ceste na relaciji Postaja – Grudnica – Čepovan – Široko – Tolminski Lom – Most na Soči.

Pogrešano osebo so vodniki z reševalnimi psi ob 15.50 uri našli živo, pri zavesti in pri poškodovano na strmem pobočju gozda in težko dostopnem terenu, približno 600 metrov južno od domačije. Pripadniki GRS Tolmin so močno podhlajeni ženski, ki se je zaradi padca po strmem pobočju tudi poškodovala nudili prvo pomoč in jo nato prenesli na čistino, kjer so jo zdravniško oskrbeli reševalci nujne medicinske pomoči iz Zdravstvenega doma Tolmin, kasneje pa so jo prevzeli člani dežurne ekipe Gorsko-reševalne službe z Brnika in jo s helikopterjem Letalske policijske enote prepeljali na zdravljenje v ljubljanski klinični center.
Deli z drugimi:
Najbolj brano
Ne zamudi
Oglasi
volume-highmagnifiercrossmenuchevron-down