Robin Logo
Informativni spletni portal za Goriško / Severno Primorsko

Pogrešano Italijanko na Bovškem našli hudo poškodovano, Nemca še iščejo

Bovska Pogresana Ita Drzavljanka

Na Bovškem še vedno iščejo 44-letnega državljana Nemčije, ki je v četrtek zvečer odšel iz kampa na območju naselja Soča, srečno pa se je končalo iskanje pogrešane 28-letne italijanske državljanke iz okolice Vidma, ki je bila pogrešana minulo noč. Poškodovano so jo našli na bregu Soče.

Iskanje nemškega državljana je v minulih dneh potekalo pod vodstvom bovških policistov je usmerjeno predvsem na reko Sočo z bregovi. Sodelovali so še člani gorsko reševalne službe, gasilci, ekipa z dronom, ekipa za reševanje iz vode, kajakaši ter ekipa s psi, in s policijskim helikopterjem. Danes iskanje nadaljujejo člani Društva reševalcev iz vode Slovenije.

Pogrešani Werner Nils Sebastian je visok 180 cm, suhe postave, krajših pristriženih las, nazadnje je bil oblečen v modro majico z dolgimi rokavi in v sive kratke hlače. V kolikor bi ga kdo opazil oz. nudil policiji koristne informacije, naj o tem obvesti najbližjo policijsko postajo oz. pokliče interventno številko policije 113 ali anonimni telefon policije 080 1200.

Na Bovškem pa je potekala še ena iskalna akcija, in sicer 28-letne italijanske državljanke, ki pa so jo danes okoli 9. zjutraj našli hudo poškodovano ob reki Soči na Otoni. Slovenska policija je bila danes ponoči obveščena o pogrešani ženski, ki naj bi se nahajala v bližini državne meje, na območju Kobarida. Njeno osebno vozilo je bilo najdeno na parkirišču blizu naselja Trnovo ob Soči. Stekla je iskalna akcija pod vodstvom Policijske postaje Bovec, policistom in pripadnikom gorske policijske enote PU Nova Gorica pa so se pri iskanju pridružili tudi pripadniki Gorske reševalne službe Tolmin, gasilci PGD Kobarid in člani enote reševalnih psov. Pogrešana je bila ob 9. uri najdena na Otoni, med Kobaridom in naseljem Trnovo ob Soči. Kot pojasnjujejo na policiji, se je napotila na sprehod ob reki Soči, ko ji je zdrsnilo in je padla v globino ter se pri tem predvidoma huje telesno poškodovala. Po nudeni zdravniški oskrbi so jo z vojaškim helikopterjem prepeljali na nadaljnje zdravljenje v ljubljanski klinični center.

Foto: PU NG/ Območje najdbe pogrešane italijanske državljanke

Deli z drugimi:
Najbolj brano
Aktualno

V ponedeljek med 11 in 12.: Začetek obnove mreže protipožarnih prometnic na Goriškem Krasu

Preberi več

Koraki do uspeha: Davorin Mesesnel in Rajko Bajc

Preberi več
Ne zamudi
Oglasi
volume-highmagnifiercrossmenuchevron-down