Robin Logo
Informativni spletni portal za Goriško / Severno Primorsko

Pod pretvezo okradli žensko na Sežanskem

Do neljubega dogodka je prišlo včeraj dopoldne, v naselju Štorje. Trije neznani moški so, pod pretvezo, da so delavci telekomunikacijskega podjetja, zavedli domačinko tako, da jih je ta spustila v hišo. S koprske polcijske uprave ob tem opozarjajo, da se ponovno pojavljajo drzne tatvine, katerih žrtve so predvsem starejši občani.

Eden od moških je oškodovanko zamotil, ostala dva pa sta preiskala prostore in ji odtujila zlatnino. Škode je za 2.000 evrov, so sporočili iz koprske policijske uprave.

Policisti zbirajo obvestila in nadaljujejo s preiskavo, ob tem pa opozarjajo na previdnost, saj se na območju celotne države v zadnjem času spet pojavljajo drzne tatvine, katerih žrtve so predvsem starejši občani. Storilci žrtve zamotijo s pogovorom, pri čemer se v večini primerov lažno predstavijo, da so serviserji, prodajalci, delavci telekomunikacijskih
podjetij, da prihajajo iz elektroslužbe in da si ogledujejo, kje bi postavili nove daljnovode, števce in podobno.

Na ta način žrtve zvabijo stran od hiše (ali stanovanja) ali pa žrtev zvabijo določeno prostor, tako da žrtev hiše nima več pod nadzorom. Medtem drugi storilec izrabi priložnost in hišo pregleda za vrednimi stvarmi. V večini primerov sta odtujena predvsem zlatnina in denar. Občanom svetujejo, naj ne odhajajo z neznanci in naj jim ne nasedajo. Od
njih imajo pravico zahtevati, da se jim izkažejo. Če storitev ni napovedana, naj preden osebe spustijo v hišo, preverijo pri izvajalcu oziroma naročniku, ki so običajno večja podjetja. Kot dodajo, naj občani vsako sumljivo okoliščino takoj prijavijo policiji na številko 113.

Deli z drugimi:
Najbolj brano
Aktualno

Prihaja do razkola v destinaciji Nova Gorica in Vipavska dolina? To sredo med 11. in 12.!

Preberi več

Koraki do uspeha: Davorin Mesesnel in Rajko Bajc

Preberi več
Ne zamudi
Oglasi
volume-highmagnifiercrossmenuchevron-down