Robin Logo
Informativni spletni portal za Goriško / Severno Primorsko

Po trku ga je odbilo, drsel je skoraj 30 metrov

Na regionalni cesti izven naselja Podsabotin je včeraj, okrog 15.47 prišlo do prometne nesreče, v kateri se je huje poškodoval 62-letni italijanski voznik motornega kolesa.

Po ugotovitvah policistov, je malo pred tem 44-letni voznik v avtomobilu vozil iz Solkana proti Gonjačam. Na ravnem delu ceste, izven naselja Podsabotin, je začel prehitevati pred njim vozeči avtomobil, ravno ko ga je že prehiteval 62–letni italijanski motorist. Z levim bokom je avtomobil trčil v desni bok motornega kolesa. Slednjega je odbilo v levo na travnato bankino ob levem robu vozišča, kjer je motorist izgubil ravnotežje in padel na desni bok ter drsel po travnati bankini v dolžini slabih trideset metrov.

Pri tem je utrpel predvidoma hude telesne poškodbe (poškodba hrbtenice), na kraju so mu prvo pomoč nudili reševalci nujne medicinske pomoči iz novogoriškega Zdravstvenega doma. Nato pa so poškodovanca z reševalnim vozilom odpeljali na nadaljnje zdravljenje v bolnišnico v sosednjo Gorico.

Pomoč so policistom in reševalcem nudili tudi novogoriški poklicni gasilci. O prometni nesreči s hudimi telesnimi poškodbami so policisti obvestili tudi pristojne pravosodne organe, 44-letnega povzročitelja prometne nezgode bodo kazensko ovadili na Okrožno državno tožilstvo v Novi Gorici zaradi suma storitve kaznivega dejanja povzročitve prometne nesreče iz malomarnosti.

(Foto: PuNG)

Deli z drugimi:
Najbolj brano
Ne zamudi
Oglasi
volume-highmagnifiercrossmenuchevron-down