Robin Logo
Informativni spletni portal za Goriško / Severno Primorsko

Po drami v Gorjanskem: osumljeni ni prišel v spor z nikomer

Gorjansko Slovenia 1

Policija v zvezi s sredinim streljanjem v Gorjanskem še vedno nadaljuje z zbiranjem obvestil in dokazov, saj motiva za kaznivo dejanje povzročitve splošne nevarnosti še niso uspeli potrditi. „Ugotovljeno je bilo namreč, da pred dejanjem osumljeni ni prišel v spor z nikomer,“ so sporočili s koprske policijske uprave.

50-letni domačin je bil sicer minuli s kazensko ovadbo priveden na zaslišanje k dežurni preiskovalni sodnici Okrožnega sodišča v Koper, ki je zanj odredila pripor.

Spomnimo, da se je v Gorenjskem minulo sredo odvila prava drama, policisti so odhiteli na kraj, potem ko naj bi se okoli 15. ure sprla dva moška, bilo je omenjeno tudi strelno orožje. 50- letni domačin je nekaj pred 15. uro vstopil v trgovino v Gorjanskem, tam kričal, zatem pa v strop izstrelil en naboj s šibrovko. V prodajalni sta bili, poleg prodajalke, še dve osebi. V trgovini sta se poleg prodajalke takrat nahajali še dve stranki. Ko je zapuščal prostor, je ustrelil še v avtomat z napitki pred trgovino. Nato je sedel v osebno vozilo in se odpeljal proti eni od stanovanjskih hiš v vasi Gorjansko, kjer je repetiral puško in nasilno odprl vrata. Pri tem je članom družine grozil in v hiši še enkrat ustrelil. Ponovno je kraj zapustil in se odpeljal proti svojemu domu, kjer se je zaprl v hišo. Policisti so zavarovali kraj in tja napotili policijskega pogajalca. Po več kot polurni uspešni telefonski komunikaciji s pogajalcem je 50-letni osumljenec sam prišel pred stanovanjsko hišo in se ob 17.38 predal policistom. V celotnem dogajanju ni bil nihče poškodovan.


Deli z drugimi:
Najbolj brano
Aktualno

Inovativna Goriška - sreda 11.00 ura

Preberi več
Ne zamudi
Oglasi
volume-highmagnifiercrossmenuchevron-down