Robin Logo
Informativni spletni portal za Goriško / Severno Primorsko

Po Novi Gorici prehitro, skozi rdečo luč, brez dovoljenja, …stalo ga bo preko 5000 evrov

Sodišče je te dni zoper obdolženca, ki je 13. maja naredil cel kup cestnoprometnih prekrškov, izreklo enotno globo v višini 5.410 evrov in stranski sankciji 36 kazenskih točk ter odvzema osebnega avtomobila.

Novogoriški policisti so 13. maja letos v zgodnjih popoldanskih urah obravnavali hujšega kršitelja cestnoprometnih predpisov v Novi Gorici. 30-letnik je vozil med Solkanom in Novo Gorico, po Prvomajski ulici, ko so ga želeli ustaviti možje v modrem. Voznik tega ni upošteval in je s pospešeno vožnjo nadaljeval po Prvomajski ulici, pri tem pa storil več cestnoprometnih prekrškov. Kmalu zatem se je zaustavil v bližini trgovskega centra Obi, in od tam skušal zbežati peš.

Policisti so ga med begom dohiteli in zoper njega uporabili prisilna sredstva za vklepanje in vezanje.

30-letik je v nadaljevanju postopka odločno odklonil preizkus alkoholiziranosti in postopek za prepoznavo vožnje pod vplivom prepovedanih drog, psihoaktivnih zdravil in drugih psihoaktivnih snovi ter hitri test in v nadaljevanju odrejen strokovni pregled v zdravstveni ustanovi.

Policisti so nato ugotovili tudi, da je vozil avtomobil v času, ko mu je bilo začasno odvzeto vozniško dovoljenje, zaradi česar so policisti vozilo zasegli. Vozilu je potekla tudi veljavnost prometnega dovoljenja.

Zoper kršitelja je bil podan obdolžilni predlog na okrajno sodišče, kjer mu je bila za več prekrškov, storjenih v steku, v začetku tega tedna izrečena enotna globa v višini 5.410 evrov in stranski sankciji 36 kazenskih točk ter odvzema osebnega avtomobila.

Deli z drugimi:
Najbolj brano
Aktualno

Kako čezmejno somestje diha s filmom? V ponedeljek po 11. uri!

Preberi več

Tinder: Ključ do srca? Četrtek po 11.00 uri

Preberi več

Kanin pred prelomnico - to sredo, takoj po 11.!

Preberi več

ROBINOVIH 30: TATJANA MIHELJ - VIP koncert na Radiu Robin

Preberi več
Ne zamudi
Oglasi
volume-highmagnifiercrossmenuchevron-down