Robin Logo
Informativni spletni portal za Goriško / Severno Primorsko

Po naročilu mlada Čeha 4 Egipčane prevažala od notranjosti Slovenije do Nove Gorice

Policisti Policijske postaje za izravnalne ukrepe Nova Gorica so konec minulega tedna med izvajanjem policijskih nalog v Novi Gorici, blizu državne meje z Italijo, opazili sumljivo vozilo, iz katerega je najprej izstopila 19-letna državljanka Češke. Do vozila je takrat prišel še 20–letni državljan Češke.

''Kmalu zatem so iz avtomobila izstopile štiri osebe. Zaradi suma, da gre za nezakonite migracije, so policisti PPIU Nova Gorica zapeljali do avtomobila, ljubljanskih registrskih številk, in v nadaljevanju postopka ugotavljanja identitete ugotovili, da gre za štiri državljane Egipta - vsi so starejši mladoletniki, ki so pred kratkim nezakonito vstopili v Slovenijo in so že bili v postopkih za pridobitev mednarodne zaščite oz. azila,'' z opisom situacije nadaljuje Dean Božnik s Policijske uprave Nova Gorica.

Policisti so po zaključenem postopku državljane Egipta odpeljali v izpostavo Azilnega doma v Logatec. Glede obravnavanega primera so seznanili tudi pristojno Okrožno državno tožilstvo v Novi Gorici.

Ugotovljeno je bilo tudi, da sta oba mlajša državljana Češke v sostorilstvu storila kaznivo dejanje ''prepovedanega prehajanja meje ali ozemlja države'', saj sta, po predhodnem dogovoru z organizatorjem in z namenom pridobitve premoženjske koristi, nezakonite migrante prevažala iz osrednje Slovenije vse do neposredne bližine meje z Italijo. Kriminalisti so obema odvzeli prostost in ju pridržali v policijskih prostorih.

Že naslednjega dne so ju privedli in izročili v nadaljnji postopek dežurnemu preiskovalnemu sodniku Okrožnega sodišča v Novi Gorici. Po zaslišanju sta bila oba izpuščena na prostost.

Deli z drugimi:
Najbolj brano
Aktualno

Končno do vode iz Mrzleka - to sredo - takoj po 11.!

Preberi več
Ne zamudi
volume-highmagnifiercrossmenuchevron-down