Robin Logo
Informativni spletni portal za Goriško / Severno Primorsko

Ovadili roparja iz šempetrske kolesarke

Novogoriški policisti so pred kratkim zaključili s preiskavo kaznivega dejanja ropa na kolesarski stezi med Šempetrom pri Gorici in Novo Gorico, v začetku avgusta letos, ko sta storilca mlajšima oškodovancema odvzela električni kolesi v skupni vrednosti približno 12.000 evrov. Za rop so osumili moška, stara 19 in 22 let, oba z območja novogoriške policijske uprave.

Policija je bila o ropu obveščena 4. avgusta nekaj po polnoči, kot so ugotovili, sta dva zamaskirana moška s kolesi na kolesarski stezi zasledovala, dohitela in zaustavila mladoletnika. Fizično sta znesla nad mlajšim oškodovancem in ga poškodovala, nato pa s silo odvzela električni kolesi oškodovancema ter se z njimi odpeljala v smeri Šempetra pri Gorici, svoji kolesi pa pustila na kraju dogodka. Mlajšega oškodovanca so zaradi lažjih poškodb zdravniško oskrbeli v splošni bolnišnici v Šempetru pri Gorici.

Za rop so osumili moška, stara 19 in 22 let, oba z območja novogoriške policijske uprave in ju kazensko ovadili na Okrožno državno tožilstvo. V okviru zgoraj omenjene preiskave ropa so novogoriški policisti ugotovili še, da je 22-letnik osumljen tudi vloma oziroma velike tatvine v poslovne prostore trgovine v Šempetru pri Gorici, do katere je prišlo med 2. in 3. avgustom letos. Ukradel naj bi novo električno kolo znamke BH in dve čeladi, v skupni vrednosti več kot štiri tisoč evrov. Kolo znamke BH je bilo kasneje najdeno in zaseženo na domu 22-letnega osumljenca, na kolesu pa so bili vgrajeni deli enega od ukradenih električnih koles. Novogoriški policisti so ga ovadili na Okrožno državno tožilstvo v Novi Gorici zaradi suma storitve kaznivega dejanja velike tatvine.

Deli z drugimi:
Najbolj brano
Aktualno

Koraki do uspeha: Maša Klavora in Mihael Uršič

Preberi več

Stoletni park ob vili Rafut s sodobnimi elementi - v ponedeljek med 11. in 12. uro

Preberi več
Ne zamudi
volume-highmagnifiercrossmenuchevron-down