Robin Logo
Informativni spletni portal za Goriško / Severno Primorsko

Osumljenec poskusa uboja na Tolminskem v priporu

38-letnik s Tolminskega, ki je 2. januarja skušal odvzeti življenje 50-letnemu moškemu, je pristal v priporu, potem ko se je s kombijem večkrat namerno zaletel v 50-letnika, ki je pred njim vozil avtomobil po lokalni cesti med Bukovim in Grahovim ob Bači, da bi ga na nevarnem odseku izrinil z vozišča. Podrobneje Dean Božnik iz novogoriške policije:

in pri tem trčil v podporni zid, osumljenec pa je peljal mimo, tako da je v celoti podrsal bočni del avtomobila in odpeljal s kraja. Oškodovanec se je nekaj sto metrov naprej ustavil na poljski poti in v strahu za svoje življenje pobegnil v bližnji gozd in na pomoč poklical Policijo.

38-letnika, ki ga je policija v preteklosti že obravnavala zaradi kršitev javnega reda in miru ter kaznivih dejanj z elementi nasilja, so tolminski policisti izsledili naslednji dan v enem od naselij v Baški grapi in ga pridržali. Z ovadbo zaradi utemeljenega suma poskusa uboja so ga privedli k preiskovalnemu sodniku v Novi Gorici, ki je po zaslišanju zanj odredil pripor. Za uboj je zagrožena kazen do 15 let zapora.

Deli z drugimi:
Najbolj brano
Aktualno

Vzgoja malih otrok z dr. Vesno Vuk Godina. Ta četrtek.

Preberi več

ŠPORTNE IGRE MLADIH IN RADIO ROBIN

Preberi več

Prihaja do razkola v destinaciji Nova Gorica in Vipavska dolina? To sredo med 11. in 12.!

Preberi več
Ne zamudi
volume-highmagnifiercrossmenuchevron-down