Robin Logo
Informativni spletni portal za Goriško / Severno Primorsko

Ob koncu martinovanja v Šempetru pri Gorici na žensko padlo trhlo drevo, ponoči je podlegla poškodbam

Img 20231110 Wa0004

Včeraj, nekaj minut po 20. uri, se je na Trgu Ivana Roba v Šempetru pri Gorici ob zaključku martinovanja zgodila tragedija. Na 73-letno domačinko je padla lipa in jo hudo poškodovala. Ženska je ponoči umrla v bolnišnici, so sporočili iz novogoriške policijske uprave.

Martinovanje je potekalo pred tamkajšnjo cerkvijo. Kot so pojasnili na policiji, je šlo za približno desetmetrov visoko lipo, ki pa je bila pri tleh trhla in se je tik pod tlemi prelomila in zrušila sama od sebe. Na kraju dogodka, ki je bil že v zaključku, je bilo še nekaj deset ljudi.

Img 20231110 Wa0005

Na kraju so poleg policistov posredovali tudi poklicni novogoriški gasilci prostovoljni gasilci in PGD Šempeter pri Gorici, ki so zavarovali kraj dogodka, razžagali omenjeno drevo in nudili pomoč reševalcem NMP ZD Nova Gorica.
Po nudeni pomoči na kraju so reševalci hudo poškodovano 73-letno žensko, ki je bila pred njihovim prihodom v nezavesti oz. je bila neodzivna, prepeljali na nadaljnje zdravljenje v šempetrsko bolnišnico.

O vseh ugotovitvah je Policija obvestila tudi pristojne pravosodne organe (preiskovalnega sodnika Okrožnega sodišča in Okrožno državno tožilstvo v Novi Gorici). Danes zjutraj pa je bila policija s strani zdravstvenega osebja obveščena, da je hudo poškodovana občanka v bolnišnici zaradi hudih telesnih poškodb umrla. Policisti PP Nova Gorica bodo o vseh ugotovljenih dejstvih s pisnim poročilom obvestili Okrožno državno tožilstvo v Novi Gorici.

1699703210646 (1)
1699703210619
Deli z drugimi:
Najbolj brano
Aktualno

Koraki do uspeha: Katja Kralj in Karra

Preberi več

Ta ponedeljek, takoj po 11. uri, v živo iz studia v Ajdovščini: 160 letnica Lavričeve knjižnice

Preberi več
Ne zamudi
volume-highmagnifiercrossmenuchevron-down