Robin Logo
Informativni spletni portal za Goriško / Severno Primorsko

Nov požar na Krasu še ni v celoti pod nadzorom, moči domačih gasilcev gredo h koncu

Požar na Komenskem Krasu, ki je izbruhnil okrog 1. ure na območju Velikega Ovčnjaka, nad vasjo Škrbina, še ni povsem pod kontrolo. Po zadnjih podatkih, ki so jih podali v štabu intervencije, na cesti med Škrbino in Šibelji, je požar zajel približno 20 hektarjev mešanega gozda. Ponovno gori na zahtevnem in hribovitem terenu.

Blaž Turk, poveljnik sežanske poklicne gasilske enote

Na požarišču ostaja okrog 180 gasilcev s 54 vozili, pod nadzorom je skoraj celoten požar, le še severna linija je težavna, saj tam piha burja, dodaja Turk.

Zračne sile pomagajo že od 6.30, aktivirana sta dva helikopterja Slovenske vojske. Pozorni so na vseh robovih požara, tudi zaradi burje. Kot je še povedal Turk, so nameravali požar na severnem delu omejiti s protipožarom, a razmere niso primerne, tako da so ta načrt opustili. Boris Budal, namestnik poveljnika Zavoda za gasilsko in reševalno dejavnost Sežana, je opozoril na izčrpane domače sile

Če se pojavi še kak požar, bo domačih sil zmanjkalo, te pa so ključne za vodenje intervencije na terenu, je poudaril Budal. Požar je zajel približno 20 hektarjev mešanega gozda, pa je ocenil jutranji vodja interevencije, Blaž Rogelja.

Na kraju požara je tudi poveljnik CZ RS, Srečko Šestan, ki je pohvalil ogranizacijo poveljniškega mesta in delo ekip na terenu.

Šestan se je obenem navezal tudi na besede komenskega župana, Erika Modica, ki je javno izrazil sum, da je na delu požigalec:

Predvsem lahko pomagajo domačini, ki lahko najavijo sumljive osebe, še meni Šestan.

Deli z drugimi:
Najbolj brano
Ne zamudi
Oglasi
volume-highmagnifiercrossmenuchevron-down