Robin Logo
Informativni spletni portal za Goriško / Severno Primorsko

Neznanec v belem kombiju naj bi v okolici Mirna nadlegoval otroka, na Policiji staršem svetujejo pogovor

V okolici Mirna naj bi prejšnji teden prišlo do nadlegovanja mladoletne osebe na poti domov iz šole.

Na novogoriški policijski upravi so sicer potrdili, da so prejšnji četrtek, 8. decembra, v dopoldanskih urah, prejeli obvestilo, da je neznani moški, ki ni govoril v slovenskem jeziku, na cesti izven naselja Miren, ogovoril otroka. „Novogoriški policisti so se po prejetem obvestilu nemudoma odzvali in pregledali tamkajšnjo okolico, vendar neznanca oz. vozilo (bel kombi) niso izsledili. Policistom tudi po opravljenem  razgovoru ni uspelo pridobiti dovolj dejstev, ki bi nakazovala na storitev morebitnega prekrška ali kaznivega dejanja.“.

Kot so še pojasnili, se občasno srečujejo s takšnimi obvestili. „Vsako tako naznanilo se obravnava individualno, podrobna in natančna preiskava pa je tista, ki policiste usmerja k ugotovitvam, ali gre v ravnanju posameznika za nezakonito dejanje. Vsako ogovarjanje namreč še ne pomeni zlonamerno ogovarjanje, zato Policija vsak sum najprej temeljito preveri in nato presoja ali je bilo morebitno ravnanje posameznika v nasprotju z zakonodajo,“ so še pojasnili.

Staršem na Policiji svetujejo, naj se z otroki pogovarjajo o podobnih situacijah in jih med drugim opozorijo, da naj ne vstopajo v tuja vozila, ne prejemajo stvari od neznanih oseb in naj ne sledijo neznancem v vozila, ne glede na obljube, da bodo kaj dobili (npr. razna darila). Otroci se morajo naučiti, da se v takšnih primerih ponudbi zoperstavijo z odločnim NE. Če otroci srečajo neznanca, naj se raje odmaknejo in pokličejo starše ali prosijo za pomoč drugega odraslega v vzgojno-izobraževalni ustanovi, drugih varnih točkah itd.

(Slika je simbolična)

Deli z drugimi:
Najbolj brano
Aktualno

Kako pa kaj zdravje v Novi Gorici? V ponedeljek po 11. uri

Preberi več
Ne zamudi
volume-highmagnifiercrossmenuchevron-down