Robin Logo
Informativni spletni portal za Goriško / Severno Primorsko

Nesreča na Kaninu: gre za kaznivo dejanje?

Kanin Zicnica21

Novogoriški kriminalisti nadaljujejo s preiskavo včerajšnje nesreče na krožnokabinski žičnici na Kaninu, kjer se je med postajama A in B snela jeklenica in je gondolska kabina z dvema zaposlenima obvisela v zraku deset metrov nad tlemi. V kabini sta bila sva delavca, ki so ju na tla varno in nepoškodovana spravili gorski reševalci.

„Novogoriški kriminalisti preiskujejo morebitne znake ali gre v navedenem primeru za uradno pregonljivo kaznivo dejanje.“

pravi Dean Božnik iz novogoriške policijske uprave in dodaja, da bo več glede tega znanega tekom dneva. Na kaznivo dejanje namreč nakazuje dejstvo, da je bila jeklenica na stebru štiri in pet sneta.

Jaz bom rekel, da glede na to, da je bila jeklenica prazna, da ni bila obremenjena, da tudi ta veter, ki je bil zadnje dva, tri dni malo močnejše narave, mislim, da bi pogojev, da bi veter snel jeklenico.“

na podlagi svojih izkušenj pove vodja obratovanja Urban Meglič in dodaja:

„Sama od sebe mislim, da ne bi zdrsnila dol.“

Dogodek, kot omenjeno, preiskujejo kriminalisti, na Kaninu pričakujejo tudi inšpektorja za žičniške naprave, da si ogleda kraj nesreče.

Kot je znano, so gondolsko žičnico včeraj popoldan pognali zato, da bi z zgornje postaje v dolino prepeljali pet zaposlenih, med njimi je bil tudi Urban Meglič. Na Kaninu so pet dni dežurali zaradi velike količine novozapadlega snega. Po žičnici sta se v gondoli najprej odpeljala dva strojnika, že po nekaj minutah vožnje pa je zaradi snete jeklenice prišlo do nesreče.

Deli z drugimi:
Najbolj brano
Ne zamudi
Oglasi
volume-highmagnifiercrossmenuchevron-down