Robin Logo
Informativni spletni portal za Goriško / Severno Primorsko

Nemški kolesar brez čelade in z veliko hitrostjo v travnato brežino

Kolesarski spust blizu naselja Plužna na Bovškem se je za 24-letnega nemškega kolesarja včeraj zaključil zelo slabo. Vzrok nesreče, v kateri si je hudo poškodoval glavo, je neprilagojena hitrost, prav tako pa ni imel čelade.

Bovški policisti so posredovali nekaj po 16. uri, ko je v bližini Plužne padel in se poškodoval  24–letni  kolesar, državljan Nemčije. Po  sedaj  zbranih  podatkih se je kolesar  peljal  iz  smeri  zaselka Zavrzelno proti Plužni. V levem preglednem ovinku med vožnjo po klancu navzdol je zaradi neprilagojene hitrosti izgubil nadzor nad kolesom in v bližini vodohrama zapeljal desno v travnato  brežino, kjer je padel in se poškodoval, v času  prometne nesreče ni uporabljal zaščitne kolesarske čelade.

Poleg bovških policistov so na kraju posredovali tudi bovški prostovoljni gasilci in reševalci nujne medicinske pomoči iz Zdravstvenega doma Tolmin,  ki  so  ga  na kraju oskrbeli. Kasneje so hudo
poškodovanega nemškega kolesarja prevzeli člani dežurne ekipe Helikopterske nujne medicinske pomoči z Brnika in ga z vojaškim helikopterjem prepeljali na nadaljnje zdravljenje v Univerzitetni klinični center Ljubljana.

(Foto: Plužna, wikipedia)

Deli z drugimi:
Najbolj brano
Aktualno

Inovativna Goriška - sreda 11.00 ura

Preberi več

Na mejo prihajajo Štorje s konfina - v ponedeljek po 11. uri!

Preberi več
Ne zamudi
Oglasi
volume-highmagnifiercrossmenuchevron-down