Robin Logo
Informativni spletni portal za Goriško / Severno Primorsko

Na območju Male Mojstrovke snežni plaz odnesel več ljudi

Velikonočna tura na Mali Mojstrovki se ni dobro končala za sedem pohodnikov. Ob 9.39 jih je odnesel snežni plaz, utrpeli so tudi hude poškodbe. Na delu so reševalne službe.

Kot obvešča policija, je skupina sedmih oseb odšla na Malo Mojstrovko  po  Župančičevem  grebenu.  Ko  so  prišli izven grebena jih je odnesel  snežni  plaz  v dolžini približno sto metrov. Pri tem so vse osebe utrpele  telesne  poškodbe,  med  njimi  je  bilo  več  oseb  huje  telesno poškodovanih. 

Na kraju dogodka so zelo slabe vremenske razmere in zaradi megle slaba vidljivost, reševanje ponesrečenih  je zelo  zahtevno  in dolgotrajno. Poleg reševalcev GRS Bovec in Kranjska Gora ter policistov gorske policijske enote PU Nova Gorica in PU Kranj je bil aktiviran tudi helikopter slovenske policije. 

O dogodku so bili obveščeni tudi preiskovalni  sodnik  Okrožnega  sodišča in Okrožno državno tožilstvo v Novi  Gorici.  Policija  nadaljuje  z  dodatnim  zbiranjem obvestil, da bi ugotovili vse okoliščine množične gorske nesreče.

(foto: Gore-ljudje, Primož Blaha)

Deli z drugimi:
Najbolj brano
Aktualno

Vzgoja malih otrok z dr. Vesno Vuk Godina. Ta četrtek.

Preberi več

ŠPORTNE IGRE MLADIH IN RADIO ROBIN

Preberi več

Prihaja do razkola v destinaciji Nova Gorica in Vipavska dolina? To sredo med 11. in 12.!

Preberi več
Ne zamudi
Oglasi
volume-highmagnifiercrossmenuchevron-down