Robin Logo
Informativni spletni portal za Goriško / Severno Primorsko

Na Kobariškem se je hudo poškodovala nemška jadralna padalka

51-letno Nemko je v soboto med letom ujela nevihta, zaradi močnega vetra je strmoglavila z višine dobrih deset metrov. Pri padcu je zadela v žičnato ograjo za domače živali in nato pristala na travnati površini, pri čemer je utrpela poškodbo hrbtenice. Odpeljana je bila na zdravljenje v šempetrsko bolnišnico.

Do nesreče je prišlona območju Sužida na Kobariškem, nekaj po 12. uri. 51-letna jadralna padalka je vzletela okoli poldneva na vzletišču za jadralne padalce na hribu Stol. Letela je v lastni režiji in kasneje nameravala pristati v bližnjem Kobaridu. Med letom v bližini naselja Sužid jo je zajela močna nevihta in zaradi močnega vetra ji je zaprlo padalo zaradi česar je začela strmoglavljati z višini dobrih deset metrov. Pri padcu je jadralna padalka zadela v žičnato ograjo za domače živali in nato pristala na travnati površini. Pri tem je utrpela hude telesne poškodbe (poškodba hrbtenice), so sporočili iz Policijske uprave Nova Gorica.

Poleg bovških policistov so po nezgodi posredovali tudi reševalci iz Zdravstvenega doma Tolmin, ki so poškodovanko oskrbeli in jo odpeljali na nadaljnje zdravljenje v splošno bolnišnico v Šempeter pri Gorici.

Policija je o nesreči poleg pristojnih pravosodnih organov (preiskovalnega sodnika Okrožnega sodišča in okrožne državne tožilke v Novi Gorici) obvestila tudi preiskovalca letalskih nesreč in incidentov.

Glede na vsa ugotovljena dejstva so bovški policisti tujo krivdo izključili in bodo o nesreči nemške jadralna padalke s telesnimi poškodbami s pisnim poročilom obvestili Okrožno državno tožilstvo v Novi Gorici.  

(Fotografija je simbolična)

Deli z drugimi:
Najbolj brano
Aktualno

Inovativna Goriška - sreda 11.00 ura

Preberi več
Ne zamudi
Oglasi
volume-highmagnifiercrossmenuchevron-down