Robin Logo
Informativni spletni portal za Goriško / Severno Primorsko

Na Idrijskem policisti odkrili enega največjih laboratorijev za gojenje konoplje v Sloveniji (FOTO)

Idrija Droge 1

Novogoriški kriminalisti in policisti so pred kratkim uspešno preiskali kaznivo dejanje s področja neupravičene proizvodnje in prometa s prepovedanimi drogami na Idrijskem. Tam so izvedli več preiskovalnih opravil na podlagi izdanih odredb sodišča. V sklopu hišne preiskave je bil najden tudi eden večjih laboratorijev za gojenje konoplje v Sloveniji s kar štirimi prostori.

Idrija Droge 2

''Pri preiskavi novogoriški kriminalisti in policisti niso našli rastočih rastlin konoplje, temveč konopljo v vakuumsko pakiranih vrečkah po 0,5 kg in več paketov z rastlinskimi deli rastline, ki je bila že namenjena za nadaljnjo prodajo - skupno okoli 44 kilogramov prepovedane droge konoplje,'' je razkril Dean Božnik s Policijske uprave Nova Gorica.

Idrija Droge 3

Zasegli so tudi druge predmete oz. pripomočke za proizvodnjo prepovedane droge, kot so črpalke, grelniki, prezračevalni sistemi, mediji za shranjevanje podatkov, elektronske naprave, aparati za vakumiranje in varjenje PVC vrečk itn.

Idrija Droge 4

Štirim osebam je bila odvzeta prostost. 54-letnega slovenskega in 48-letno hrvaško državljanko so po zaslišanju že izpustili, 39-letnega srbskega in 51-letnega hrvaškega državljana pa so izročili preiskovalnemu sodniku Okrožnega sodišča v Novi Gorici, ki je zoper njiju odredil sodni pripor. Pri preiskavi je bilo tudi ugotovljeno, da sta oba izvajala tudi tatvino električne energije na škodo elektro distributerja, saj so bili ti prostori povezani na neznani električni vod drugega odjemalca; škoda se še ocenjuje.

Idrija Droge 5

Po izračunih novogoriških kriminalistov bi osumljeni s prodajo omenjene prepovedane droge, če bi se znašla na črnem trgu, samo z eno »žetvijo« zaslužili okoli 130 tisoč evrov, na letni ravni pa bi lahko računali na kar štiri takšne žetve.

Deli z drugimi:
Najbolj brano
Aktualno

Kako čezmejno somestje diha s filmom? V ponedeljek po 11. uri!

Preberi več

Tinder: Ključ do srca? Četrtek po 11.00 uri

Preberi več

Kanin pred prelomnico - to sredo, takoj po 11.!

Preberi več

ROBINOVIH 30: TATJANA MIHELJ - VIP koncert na Radiu Robin

Preberi več
Ne zamudi
Oglasi
volume-highmagnifiercrossmenuchevron-down