Robin Logo
Informativni spletni portal za Goriško / Severno Primorsko

Na Bovškem pri veslanju s kajakom umrl nemški državljan

Z Bovškega prihaja tragična vest. Včeraj, nekaj po 15. uri, so bili novogoriški policisti obveščeni, da je zaradi nenadnega poslabšanja  zdravja  na  reki  Soči pri veslanju s kajakom umrl nemški državljan.

Ugotovljeno je bilo, da sta 60-letni moški  in  59–letna ženska odšla na vožnjo s kajakom iz Čezsoče proti naselju Trnovo ob Soči v spremstvu lokalnega vodiča.

''Ko so vsi trije okoli 15. ure priveslali med Čezsočo in zaselkom Podklopca, je lokalni vodič opazil, da se je da se je 60-letnemu nemškemu kajakašu nenadno poslabšalo zdravstveno stanje. Takoj je zaveslal do njega, ga potegnil iz kajaka in zvlekel na levi breg reke Soče. Mogoče še podatek, da je bil vodostaj reke Soče takrat nizek in pretok umirjen. 60-letni kajakaš ni kazal znakov življenja, zato je vodič nemudoma poklical na  pomoč reševalce,'' dogodek opiše Dean Božnik, predstavnik za odnose z javnostmi na Policijski upravi Nova Gorica.

V reševanje so bili poleg gasilcev PGD Bovec vključeni tudi reševalci NMP ZD Tolmin, posredoval je tudi vojaški helikopter, vendar tujemu  državljanu  žal niso  mogli več pomagati. Zdravnik na kraju je lahko le potrdil  njegovo  smrt. 

Glede  na  dosedanje  ugotovitve je smrt nastopila domnevno  zaradi  zdravstvenih  razlogov,  morajo pa to v okviru  odrejene  sanitarne  obdukcije  na  Inštitutu  za  sodno medicino v Ljubljani še potrditi.

Deli z drugimi:
Najbolj brano
Aktualno

Kako čezmejno somestje diha s filmom? V ponedeljek po 11. uri!

Preberi več

Tinder: Ključ do srca? Četrtek po 11.00 uri

Preberi več

Kanin pred prelomnico - to sredo, takoj po 11.!

Preberi več

ROBINOVIH 30: TATJANA MIHELJ - VIP koncert na Radiu Robin

Preberi več
Ne zamudi
Oglasi
volume-highmagnifiercrossmenuchevron-down