Robin Logo
Informativni spletni portal za Goriško / Severno Primorsko

Na Bovškem plaz zasul turnega smučarja

Smucanje Gore

Na južnem območju Jalovca na Bovškem je plaz včeraj zasul turnega smučarja, ki se je v družbi še treh kolegov iz doline Tamar odpravil na vzpon na Jalovec po zimski poti, s seboj pa so imeli tudi opremo za turno smučanje. Med vzponom je bila snežna podlaga zmrznjena. Kasneje so se z vrha gore spustili po varnejši letni poti, nato pa naj bi odsmučali v dolino Tamar.

Ko so okoli 11.30 prišli na južno pobočje Jalovca (s smeri Ozebnika), je 36-letni turni smučar hodil nekaj metrov pred ostalimi v skupini in prečil pobočje mimo stene preko prelomnice. V tistem trenutku se je nad njim nenadoma odlomila snežna kloža (širine desetih metrov), ki ga je odnesla s seboj preko previsa približno 500 metrov nižje v Loški žleb,“

pojasnjuje Dean Božnik iz novogoriške policijske uprave. Na kraju nesreče so posredovali reševalci GRS Bovec in Kranjska Gora, ki so huje poškodovanega moškega po nudeni oskrbi na kraju z vojaškim helikopterjem prepeljali na nadaljnje zdravljenje v splošno bolnišnico na Jesenice.

Fotografija je simbolična

Deli z drugimi:
Najbolj brano
Aktualno

Inovativna Goriška - sreda 11.00 ura

Preberi več

Na mejo prihajajo Štorje s konfina - v ponedeljek po 11. uri!

Preberi več
Ne zamudi
Oglasi
volume-highmagnifiercrossmenuchevron-down