Robin Logo
Informativni spletni portal za Goriško / Severno Primorsko

Drama v Gorjanskem: moški najprej dvakrat streljal v trgovini, nato pa še v hiši

Gorjansko Slovenia 1

V Gorjanskem v Občini Komen je včeraj popoldan prišlo do večkratnega streljanja. Kot pojasnjujejo na Policijski upravi Koper, so okoli 15. ure najprej prejeli klic, da sta se tam sprla dva moška. V obvestilu je bilo omenjeno tudi strelno orožje. Na kraj se je nemudoma odpravilo več policijskih patrulj in kriminalisti.

Še pred tem je moški s puško šibrovko v roki vstopil v trgovino v vasi, kjer je najprej kričal, nato pa ustrelil v strop. V trgovini sta se poleg prodajalke takrat nahajali še dve stranki. Ko je zapuščal prostor, je ustrelil še v avtomat z napitki pred trgovino.

Nato je sedel v osebno vozilo in se odpeljal proti eni od stanovanjskih hiš v vasi Gorjansko, kjer je repetiral puško in nasilno odprl vrata. Pri tem je članom družine grozil in v hiši še enkrat ustrelil. Ponovno je kraj zapustil in se odpeljal proti svojemu domu, kjer se je zaprl v hišo.

Policisti so zavarovali kraj in tja napotili policijskega pogajalca. Po več kot polurni uspešni telefonski komunikaciji s pogajalcem je 50-letni osumljenec sam prišel pred stanovanjsko hišo in se ob 17.38 predal policistom. V celotnem dogajanju ni bil nihče poškodovan.

Zaradi vsega navedenega izhajajo utemeljeni razlogi za sum, da je moški storil kaznivo dejanje Povzročitve splošne nevarnosti, so sporočili s policije. Odvzeta mu je bila prostost, nato pa odrejeno pridržanje. Istočasno je bil opravljen varnostni pregled. Policija danes nadaljuje s preiskavo dogodka.

foto: Wikipedija

Deli z drugimi:
Najbolj brano
Aktualno

V ponedeljek med 11 in 12.: Začetek obnove mreže protipožarnih prometnic na Goriškem Krasu

Preberi več

Koraki do uspeha: Davorin Mesesnel in Rajko Bajc

Preberi več
Ne zamudi
Oglasi
volume-highmagnifiercrossmenuchevron-down