Robin Logo
Informativni spletni portal za Goriško / Severno Primorsko

Moška v kombiju prevažala 25 prebežnikov iz Pakistana in Bangladeša in zbežala pred policijo

Tolminski policisti so minuli petek v okolici naselja Dolenja Trebuša obravnavali pobeg voznika kombija, ki je prevažal 25 ilegalnih prebežnikov iz Bangladeša in Pakistana. Voznik in sopotnik sta uspela zbežati, prijeli pa so voznika in sopotnika, oba državljana Litve iz osebnega avtomobila, ki je spremjal kombi z ilegalnimi prebežniki.

Dean Božnik iz novogoriške policijske uprave:

Neznani voznik belega kombija madžarskih registrskih številk na predpisan znak policista ni ustavil, temveč je s pospešeno vožnjo nadaljeval v smeri vožnje, prav tako pa na znake policista ni ustavil drugi voznik osebnega avtomobila, ki je s pospešeno vožnjo nadaljeval za omenjenim kombijem proti naselju Slap ob Idrijci.“

Voznik osebnega vozila je namerno zapeljal na levo in tako onemogočil vožnjo policijskemu vozilu, medtem ko je drugemu policijskemu vozilu uspelo zapeljati mimo po desni strani za pobeglim kombijem. Ta je z vožnjo nadaljeval do naselja Idrija pri Bači, kjer se je ustavil pri eni od hiš. Tam sta voznik in sopotnik izstopila in zbežala v bližnji gozd.

Prav tako je iz tovornega prostora kombija izstopilo večje število oseb, in sicer skupno 25 ilegalnih prebežnikov, državljanov Pakistana in Bangladeša.“

Policisti so v nadaljevanju postopka ugotovili, da so tujci predhodno nezakonito prestopili državno mejo med Slovenijo in Madžarsko. Ob prijetju so vsi prebežniki izrazili namero za podajo vloge za mednarodno zaščito v Sloveniji, zato so jih policisti prepeljali v azilni dom v Ljubljano.

Policisti so odvzeli prostost 42-letnemu vozniku in 22-letnemu sopotniku, ki sta v osebnem avtomobilu spremljala kombi s prebežniki. Oba sta državljana Litve. Oba utemeljeno sumijo storitve kaznivega dejanja prepovedanega prehajanja meje ali ozemlja države. Voznik pa je tudi utemeljeno osumljen storitve kaznivega dejanja preprečitve uradnega dejanja ali maščevanja uradni osebi. Oba sta sodelovala pri prevozu ilegalnih prebežnikov iz Romunije v Italijo. S kazensko ovadbo sta bila privedena pred preiskovalnega sodnika, ki je po zaslišanju zoper oba odredil sodni pripor v Solkanskih zaporih. Policija obenem poziva vse očividce, naj se oglasijo.

FOTO: PU NG

Deli z drugimi:
Najbolj brano
Aktualno

Koraki do uspeha: Katja Kralj in Karra

Preberi več

Ta ponedeljek, takoj po 11. uri, v živo iz studia v Ajdovščini: 160 letnica Lavričeve knjižnice

Preberi več
Ne zamudi
volume-highmagnifiercrossmenuchevron-down