Robin Logo
Informativni spletni portal za Goriško / Severno Primorsko

Močan veter odkril tudi streho novogoriške osnovne šole in trgovski center v Kromberku

Sunki burje ne povzročajo težav le v prometu, na Goriškem je dopoldne po več lokacijah podiralo drevesa in odkrivalo strehe, še vedno so težave tudi pri oskrbi z elektriko.

Na Ajdovskem je burja podrla nekaj dreves na lokalnih in regionalnih cestah, poškodovala objekt v Batujah, vrgla večje okno s tečajev v Gojačah ter prevernila smetnjake pred trgovino Spar v Ajdovščini. Zaradi močnega vetra je v Novi Gorici na več lokacijah odkrilo stešne kritine, na regionalnih in lokalnih cestah je podrtih več dreves. O trenutnem stanju poveljnik regijskega štaba civilne zaščite za severno Primorsko Samo Kosmač: „Je morala enota gasilcev v Gojačah obtežiti večji štotor, kjer je grozilo, da ga bo odneslo oziroma poškodovalo. Na Goriškem pa veter odkriva strehe v Mercator centru v Kromberku, na Osnovni šoli Milojke Štukelj, na goriških Vodovodih in streho na Petrolu, na Grčni.“

Po navedbah spletne strani uprave RS za zaščito in reševanje, je močan veter poškodoval semaforje v Solkanu, v Novi Gorici pa prevrača smetnjake za komunalne odpadke. Na delu je več gasilskih enot in delavci cestnega podjetja: „Nekaj je tudi podiranja dreves v občinah Ajdovščina, Miren Kostanjevica, Nova Gorica in Kanal. Zdaj čakamo na razvoj dogodkov, je odvisno od hitrosti vetra, bi pa opozoril občane, da se ne izpostavljajo preveč na prostem, ker je nevarnost letečih predmetov.“

Kot smo proročali, je zaradi močnega vetra še vedno zaprta hitra cesta Razdrto - Nanos med Selom in razcepom Nanos v obe smeri.

Težave so tudi pri oskrbi z električno energijo.

Po zadnjih informacijah je trenutno brez električne energije 1200 odjemalcev električne energije in 50 transformatorskih postaj sicer na Goriškem, Kanalskem, Postojnskem ter v Ilirski Bistrici in Dekanih. Večinoma gre za podrta drevesa na daljnovodih in potrgane žice zaradi vetra, napake se pojavljajo in odpravljajo sproti in bodo dokončno sanirane tekom dneva, sporočajo iz družbe Elektro Primorska, kjer so vse razpoložljive ekipe na terenu.

Deli z drugimi:
Najbolj brano
Aktualno

Startup studio: Proces inoviranja s Taro Brus

Preberi več

Nasilje otrok in mladostnikov – četrtek po 11.00 uri

Preberi več

Radio Robin na Goriškem teku in hoji za upanje

Preberi več

Incastra: zeleno, trajnostno in digitalno - ponedeljek po 11.00 uri

Preberi več

RADIO ROBIN V ŽIVO NA INCASTRI 2023

Preberi več

DOBRE ZGODBE TEDNA - petek po 11.uri

Preberi več
Ne zamudi
volume-highmagnifiercrossmenuchevron-down