Robin Logo
Informativni spletni portal za Goriško / Severno Primorsko

Kriminalisti identificirali vlomilce, ki so lani iz tolminske banke hoteli ukrasti blagajno

Policijski Avto

Novogoriški kriminalisti so zaključili preiskavo lanskega vloma v banko v Tolminu. V sodelovanju s tujimi varnostnimi organi so identificirali tri osumljence , ki imajo na vesti omenjen vlom in tatvino vozil na Tolminskem.

"In sicer 30-letnega državljana Hrvaške, 28-letnega državljana Hrvaške in 30-letnega državljana Srbije, zoper katere so podali kazensko ovadbo na pristojno Okrožno državno tožilstvo v Novi Gorici, ki je tudi vseskozi usmerjalo celotni predkazenski postopek."

Povzema Dean Božnik iz novogoriške policijske uprave in dodaja:

 "Navedeni osumljenci so poleg vloma v bančno ustanovo utemeljeno osumljeni tudi storitve kaznivih dejanj tatvin oz. odvzema motornih vozil, in sicer kaznivega dejanja Velike tatvine , Tatvine in Odvzema motornega vozila."

Policija je bila 16. oktobra lani v nočnem času, obveščena o vlomu v banko v Tolminu. Policcisti, ki so odhiteli na kraj dogajanja, so na poti naleteli na osebno vozilo, s katerim so storilci želeli zbežati s kraja, a so med begom prevozili cestni robnik in prebili ograjo. Zamaskirani storilci so peš zbežali v smeri ulice Podbreg oz. reke Tolminke in tudi ušli. Policija je nato ugotovila, da so po vlomu v banko iz objekta skušali odtujiti večjo kovinsko blagajno z gotovino, a jim to ni uspelo, s kraja so zbežali zaradi prihoda policistov.

Med preiskavo kaznivega dejanja so policisti ugotovili, da je eden od pobeglih storilcev na dvorišču ene od stanovanjskih hiš v Tolminu odtujil osebno vozilo in ga zatem pustil na enem od parkirišč v Idriji, kjer so ga kasneje našli policisti. Prav tako je eden izmed navedenih neznanih storilcev po pobegu s kraja z dvorišča poslovne stavbe v okolici Tolmina odtujil drugo osebno vozilo znamke Opel, ki pa v nadaljevanju ni bilo izsledeno. Pri izvrševanju vloma pa so storili uporabili osebni avtomobil znamke BMW, ki je bil nekjaj dni pred tem ukraden na območju Ljubljane.

Trije osumljenci so tako, poleg kaznivega dejanja velike tatvine osumljeni še tatvine in odvzema motornih vozil.

Deli z drugimi:
Najbolj brano
Aktualno

Inovativna Goriška - sreda 11.00 ura

Preberi več
Ne zamudi
Oglasi
volume-highmagnifiercrossmenuchevron-down